Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές του ΔΙΠΑΕ στην αναμονή για την έναρξη των μαθημάτων

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές του ΔΙΠΑΕ από την αναμονή στην αναμονή για την έναρξη των μαθημάτων

Διεθνές Παν. Ελλάδος: Οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας βρίσκονται σε αναμονή καθώς το πανεπιστήμιο είναι κλειστό παρότι είναι μέσα Οκτώβρη και ο λόγος.

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές δεν έχουν μπει ακόμα στον φυσικό τους χώρο στα αμφιθέατρα, ο λόγος η παντελής έλλειψη προσωπικού καθαριότητας. "Θύματα" αυτής της χρονοβόρας διαδικασίας είναι οι φοιτητές.


Να διευκρινιστεί πως η διοίκηση του πανεπιστημίου υπέβαλε το αίτημα, πριν αρκετό διάστημα, για πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας μέσω ΑΣΕΠ. Το αίτημα υπεβλήθη το Νοέμβριο του 2020 και εγκρίθηκε μόλις πριν από 4 ημέρες.

Το προσωπικό αυτό θα βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο μετά από περίπου 25 ημέρες, καθώς η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα. Έτσι το πανεπιστήμιο θα αναγκαστεί να προβεί σε μια προσωρινή λύση μέσω εταιρείας καθαρισμού. 

Συγκεκριμένα ο αντιπρύτανης και αντιπρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών της διοικούσας επιτροπής του ΔΙΠΑΕ δήλωσε πως "Θα μπει εταιρεία καθαρισμού σε όλο το ΔΙΠΑΕ, σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις με διάρκεια δύο μηνών με την αίρεση ότι αν έρθουν νωρίτερα οι καθαρίστριες σταματά ή σύμβασή της".

Το ζήτημα έχει κολλήσει στο υπουργείο εσωτερικών, σύμφωνα με τον κο Μπαντέκα. Ως προς το θέμα του εξαμήνου ο κος Μπαντέκας τόνισε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να χαθεί το εξάμηνο.

Την σελίδα ενημέρωσης των Φοιτητών του ΔΙΠΑΕ για τα σημαντικότερα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr