Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας: Την παραίτησή του από την προεδρία της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος υπέβαλε ο καθηγητής Κώστας Γραμμένος, μόλις λίγες ημέρες έπειτα από την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για την ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο πανεπιστημιακός στο City University του Λονδίνου, Κώστας Γραμμένος, υπέβαλε στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, την παραίτησή του από τη θέση, να τον υπουργό Παιδείας να κάνει δεκτή την παραίτηση. 

Η παραίτηση του κ. Γραμμένου φέρεται να αποδίδεται στη διαφωνία του με τα σχέδια του κ. Γαβρόγλου για συνένωση του ιδρύματος με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. 

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε την ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και Τμήματα σε 6 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα, Κατερίνη). 

«Ένα νέο μεγάλο Πανεπιστήμιο με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι θα πλαισιωθεί από ερευνητικά Ινστιτούτα βασικής έρευνας στις επιστήμες όπου δοκιμάζονται στην πράξη καινοτόμες παραγωγικές τεχνικές.

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.grhttp://www.foititikanea.gr