Οι Επτά Σχολές που θα περιλαμβάνει το ΝΕΟ Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

Επτά σχολές οι οποίες θα λειτουργούν σε πέντε πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας θα περιλαμβάνει το νέο πανεπιστήμιο το οποίο συγκροτείται από τη συνένωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου και των τριών ΤΕΙ, Θεσσαλονίκης, Σερρών και Καβάλας. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη η οποία έγινε σήμερα στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με τη συμμετοχή του υπουργού Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και εκπροσώπων των τεσσάρων ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Τζιώνα, το νέο πανεπιστήμιο θα ονομάζεται Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και θα συγκροτηθεί ως τις αρχές του νέου χρόνου ώστε οι επτά νέες σχολές να περιληφθούν στο μηχανογραφικό της επόμενης χρονιάς.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει έτοιμο το σχέδιο νόμου το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία διαβούλευση και θα ακολουθήσει η ψήφισή του από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επτά σχολές που θα περιλαμβάνει το νέο πανεπιστήμιο θα είναι οι εξής:

1. Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες και λειτουργία σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη.

2. Οικονομικών, η οποία θα λειτουργήσει σε τρεις πόλεις και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καβάλα.

3. Ανθρωπιστικών Σπουδών η οποία θα λειτουργήσει μόνο στη Θεσσαλονίκη.

4. Επιστημών Υγείας που επίσης θα λειτουργήσει μόνο στη Θεσσαλονίκη.

5. Γεωπονίας, με έδρα τη Δράμα και λειτουργία σε Δράμα και Θεσσαλονίκη.

6. Σχεδιασμού, η οποία θα λειτουργήσει σε Σέρρες και Κιλκίς.

7. Φυσικομαθηματική, η οποία θα λειτουργήσει στην Καβάλα.

Επίσης, θα υπάρχει και το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών με έδρα τη Θεσσαλονίκη (το σημερινό Διεθνές Πανεπιστήμιο) με το οποίο θα συνεργάζονται και οι επτά σχολές.

Σε περίπου δύο μήνες θα συγκροτηθεί η Διοικούσα Επιτροπή του νέου πανεπιστημίου με συμμετοχή εκπροσώπων και από τα τέσσερα ιδρύματα.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιώνα όπως αναφέρει το "voria" στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η προηγούμενη δέσμευση ότι με τη συνένωση των τεσσάρων σημερινών ιδρυμάτων, δεν πρόκειται να υπάρξει μετακίνηση φοιτητών, καθηγητών και διοικητικού προσωπικού από πόλη σε πόλη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr