Δίωξη πρύτανη για τις εργολαβίες σίτισης των φοιτητών

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Αθανάσιου Καραμπίνη ΔΠΘ άσκησε το υπουργείο Παιδείας μετά τα όσα αποκάλυψε το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στις εργολαβίες σίτισης των φοιτητών του πανεπιστημίου.

Την απόφαση για την πειθαρχική δίωξη του κ Καραμπίνη υπογράφει ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου ενώ η Πρυτανεία του ΔΠΘ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «ανύπαρκτο και κατασκευασμένο πειθαρχικό παράπτωμα».

Το υπουργείο Παιδείας εξηγεί ότι η πειθαρχική δίωξη ασκείται γιατί ο κ Καραμπίνης «με την ιδιότητα του αντιπρύτανη ΔΠΘ μέχρι 31/8/2010 και στη συνέχεια του πρύτανη από 1/9/2014 έως σήμερα συμμετείχε στα αρμόδια όργανα του ΔΠΘ που έλαβαν τις αποφάσεις για την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού 447/2007 και τη σύναψη των συμβάσεων με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης ή ασκώντας δικαίωμα προαίρεσης για την ανάθεση των υπηρεσιών σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ για τα χρονικά διαστήματα από 1 1 2008 έως 2-2-2009, από 2-2-2010 έως 1-2-2011, από 19-9-2014 έως 31-8-2015 στις πόλεις Κομοτηνή και Ξάνθη και από 7-9-2015 έως 9-11-2015 στις πόλεις Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, χωρίς να δηλώσει κώλυμα, ως οφείλει λόγω της συμμετοχής της συζύγου του και πρώην υπαλλήλου του ΔΠΘ ως συνιδρυτή σε εταιρεία στην οποία ήταν συνιδρυτής και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, ο οποίος ήταν μέτοχος στην ίδια εταιρεία με τον ανάδοχο των συμβάσεων σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας Ν 2690/1999». Με λίγα λόγια ο νυν πρύτανης δεν θα έπρεπε να έχει κανέναν καθοριστικό λόγο στις αποφάσεις για την ανάθεση του έργου της σίτισης των φοιτητών από το στιγμή που το διεκδικούσε ή δίνονταν με απευθείας ανάθεση σε γνωστό επιχειρηματία που είχε εταιρεία με τον συνέταιρο της συζύγου του.

Τι αναφέρει η Πρυτανεία

Η πρυτανεία του Δημοκρίτειου με ανακοίνωση της επιτίθεται στο υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις Αιδώς Αργείοι αναφέρει και κάνει λόγο για απαράδεκτη αιτιολογία του πορίσματος και για ανύπαρκτο και κατασκευασμένο πειθαρχικό παράπτωμα.

Ο πρύτανης σύμφωνα με το πόρισμα "κατηγορείται" διότι η σύζυγος του το 2007 κατείχε μετοχές ανώνυμης εταιρείας φωτοβολταϊκών στην οποία μέτοχος ήταν και ο τότε πρύτανης καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος. Με την απαράδεκτη όμως αιτιολογία ότι ο κ Σιμόπουλος κατείχε μετοχές και σε άλλη Α.Ε με συγγενή του παρόχου σίτισης διώκεται σήμερα πειθαρχικά ο νυν πρύτανης για ένα ανύπαρκτο και κατασκευασμένο πειθαρχικό παράπτωμα χωρίς καν να ισχυρίζονται ότι πλήττεται το δημόσιο συμφέρον αναφέρει η Πρυτανεία.

Ο Αθ. Καραμπίνης μιλώντας στην EPA Κομοτηνής παρουσίασε τη δίωξή του ως «πολιτική και όχι πειθαρχική». «Είμαι ένας πρύτανης που μιλώ διαφορετικά διεκδικώ παρουσιάζουμε έργο παρόλο που έχει περικοπεί η κρατική χρηματοδότηση» είπε και υποστήριξε ότι στην ουσία δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Απαντώντας σε ερώτηση αν θα παραμείνει στη θέση του ήταν ξεκάθαρος «Ναι είμαι εκλεγμένος Πρύτανης».

Όλα τα τελευταία νέα για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην κατηγορία «Δημοκρίτειο Παν. Θράκης» του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr