Φοιτητικό Τουρνουά καλαθοσφαίρισης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ)

1. Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες όλων των κύκλων σπουδών (προπτυχιακός, μεταπτυχιακός & διδακτορικός) του Δ.Π.Θ., με την προϋπόθεση ότι η ηλικία τους δεν υπερβαίνει τα 28 έτη. Εξαιρούνται, οι τριτοετείς & τεταρτοετείς φοιτητές/-τριες του Τ.Ε.Φ.Α.Α., με ειδικότητα καλαθοσφαίριση, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν μόνο στην οργάνωση και υποστήριξη των αγώνων.


  • Στους αγώνες θα συμμετέχουν ομάδες ανδρών, γυναικών και μεικτές.
  • Κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον οκτώ (8) παίκτες. Επίσης, στην περίπτωση μεικτών ομάδων η αναλογία των δύο φύλων θα πρέπει να είναι 4/4 όσον αφορά στη σύνθεση και 3/2 όσον αφορά στον αγώνα. • Κάθε ομάδα συμμετεχόντων μπορεί να αποτελείται από φοιτητές ενός ή περισσοτέρων Τμημάτων, μιας ή περισσοτέρων Σχολών.
  • Προπονητές/-τριες ή συνοδοί των ομάδων μπορεί να είναι φοιτητές/τριες ή μέλη του διδακτικού προσωπικού των Σχολών & Τμημάτων του ΔΠΘ

Φοιτητές του ΔΠΘ μεταμορφώνουν τους τοίχους της Σχολής τους (ΕΙΚΟΝΕΣ)

2. Υποβολή Δηλώσεων:

  • Ο/Η εκπρόσωπος της κάθε ομάδας θα πρέπει να στείλει τη δήλωση συμμετοχής και την ονομαστική κατάσταση (επισυνάπτεται) με τον αναγνωριστικό τίτλο της ομάδας και το ονοματεπώνυμο, αριθμό μητρώου, κύκλο σπουδών (προπτυχιακό/μεταπτυχιακό/διδακτορικό) και Τμήμα των φοιτητών/τριών που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά από τη Δευτέρα 09 Μαΐου 2016 ως την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στην οργανωτική υπεύθυνη των αγώνων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: etsitska@phyed.duth.Rr.
  • Στο κείμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος θα πρέπει να αναφέρονται επιπλέον τα στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) του/της εκπροσώπου της κάθε ομάδας. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρονται τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) του/της συνοδού/προπονητή/-τριας της ομάδας σε περίπτωση που είναι διαφορετικό πρόσωπο από τον/την εκπρόσωπο της ομάδας.
  • Ως παράλληλη δράση προγραμματίζεται να λάβει χώρα διαγωνισμός σουτ τριών πόντων, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν όσοι επιθυμούν από τα μέλη των συμμετεχόντων ομάδων. Η επιθυμία τους θα πρέπει επίσης να δηλωθεί στην ονομαστική κατάσταση στη στήλη «Διαγωνισμός».

3. Οργανωτικά θέματα:

  • Πριν από την έναρξη του αγώνα, ο/η εκπρόσωπος ή συνοδός/προπονητής/- τρια κάθε ομάδας θα πρέπει να παραδώσει στους διοργανωτές φωτοτυπία της φοιτητικής ταυτότητας όλων των συμμετεχόντων φοιτητών/-τριών της ομάδας καθώς και του/της ιδίου/-ας. Σε περίπτωση που ο/η συνοδός/προπονητής/- τρια είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Δ.Π.Θ. θα προσκομίσει αντίγραφο της πανεπιστημιακής ή αστυνομικής του ταυτότητας.
  • Η μετακίνηση όλων των συμμετεχόντων από τις τέσσερις πόλεις του Ιδρύματος προς το χώρο των αγώνων θα διασφαλιστεί με ευθύνη του Πανεπιστημίου.

4. Υπεύθυνοι διοργάνωσης:

  • Πρόεδρος Διοργάνωσης: Πολυχρονίδης Αλέξανδρος, Καθηγητής Ιατρικής
  • Ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι: α) Καρυπίδης Αλέξανδρος, Επ. Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. β) Χατζηνικολάου Αθανάσιος, Επ. Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α.
  • Υπεύθυνη οργάνωσης: Τσίτσκαρη Ευστρατία, Επ. Καθηγήτρια Τ.Ε.Φ.Α.Α. (etsitska@phyed.duth.Rr)
  • Υπεύθυνος αγώνων: Μπάρμπας Ιωάννης, μέλος Ε.Ε.Π. Τ.Ε.Φ.Α.Α. (imparmpa@phyed.duth.Rr)

Είσαι Φοιτητής στο ΔΠΘ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση Φοιτητών ΔΠΘ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!