ΔΠΘ: Η νέα Πρύτανης Μαρία Μιχαλοπούλου στη Βουλή – Στο επίκεντρο οι κτιριακές υποδομές
Την πρώτη επίσημη επίσκεψή της σε ανώτατο πολιτειακό θεσμό πραγματοποίησε η νεοεκλεγείσα Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου, η οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτα Κακλαμάνη. Στην ατζέντα βρέθηκε, μεταξύ άλλων, το κρίσιμο ζήτημα του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών του ΔΠΘ.
Η εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Πρυτάνεως τις αμέσως επόμενες ημέρες, σηματοδοτώντας παράλληλα την έναρξη ενός νέου κύκλου θεσμικών επαφών για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, υποδέχθηκε τη Μαρία Μιχαλοπούλου και της εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για την εκλογή της, ευχόμενος μία ευδόκιμη και δημιουργική θητεία στην ηγεσία του Πανεπιστημίου.
Στο τραπέζι η αναβάθμιση των υποδομών του ΔΠΘ
Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ζήτημα το οποίο αποτελεί στρατηγική επιδίωξη του Ιδρύματος.
Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου και πλήρως λειτουργικού ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, ικανού να ανταποκριθεί στις ανάγκες των φοιτητών, καθώς και του διδακτικού, ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού.
Η κατάσταση και η περαιτέρω ανάπτυξη των πανεπιστημιακών υποδομών αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο της συνολικότερης ενίσχυσης του ΔΠΘ και της εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητάς του.

Η διαβεβαίωση του Προέδρου της Βουλής
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης αναγνώρισε την πολύτιμη αναπτυξιακή συμβολή του Πανεπιστημίου στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε τη νέα Πρύτανη ότι η Βουλή των Ελλήνων θα συνδράμει ουσιαστικά στις προσπάθειες της διοίκησης του ΔΠΘ για τη βελτίωση των όρων της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας.
Για το Πανεπιστήμιο, η ανάπτυξη ισχυρών θεσμικών συνεργασιών εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της εξωστρέφειάς του και στην προσπάθεια εξασφάλισης των αναγκαίων πόρων για την εκπλήρωση της επιστημονικής και κοινωνικής αποστολής του.
Ποιος συνόδευσε τη νέα Πρύτανη
Τη Μαρία Μιχαλοπούλου κατά την επίσκεψή της στη Βουλή συνόδευσε ο Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Διονύσης Χιόνης.
Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγο πριν από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της νέας Πρυτάνεως και αποτελεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή της σε ανώτατο πολιτειακό θεσμό μετά την εκλογή της.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS