Χωρίς προσωπικό το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης - Μεγάλα προβλήματα

Συνάντηση με τον πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αθ. Καραμπίνη και τους αντιπρυτάνεις Ν. Αγγελούση και Φ. Μάρη είχαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ και Γιάννης Αμανατίδης.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν η υποχρηματοδότηση του πανεπιστημίου και οι μεγάλες περικοπές που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του ιδρύματος το νέο έτος. Ταυτόχρονα μεγάλη έμφαση δόθηκε στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που ταλαιπωρεί συγκεκριμένα πανεπιστημιακά τμήματα επί σειρά ετών, οδηγώντας σε υποβάθμιση των σπουδών, καθώς και το θέμα των μεταγγραφών που σύμφωνα με τον νέο νόμο ουσιαστικά οδηγεί στη διάλυση του Δ.Π.Θ.

Επιπλέον ο κ. Πρύτανης ερωτήθηκε από τους βουλευτές για το σχέδιο που έχει με σκοπό να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα φοιτητικής μέριμνας που υπάρχουν στο Δ.Π.Θ με τις φοιτητικές εστίες να αποδεικνύονται ανεπαρκείς για τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων, σε μια περίοδο κρίσης την οποία οι οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα διαμονής των φοιτητών.


Τέθηκε επίσης το θέμα της μη παροχής συγγραμμάτων σε συγκεκριμένα τμήματα, αλλά και το θέμα της δωρεάν μετακίνησης των φοιτητών προς την πανεπιστημιούπολη και της σίτισης τους, αφού η σύμβαση με τον ιδιώτη λήγει στο τέλος του 2014.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης.

Διαβάστε Επίσης: Φεύγουν οι 1.551 από τους 4.000 πρωτοετείς φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr