Καταγγελία: Ξεκινάει η εξεταστική και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το πρόγραμμα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ

Ξεκινάει η εξεταστική και δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη στους φοιτητές το πρόγραμμα εξεταστικής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ

Δημοκρίτειο Παν. Θράκης: Καταγγελία της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ): 

Σαν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, είναι ευρέως γνωστό, ότι κάθε χρόνο παλεύουμε και μαχόμαστε μέσα από το συνδικαλιστικό μας έργο, με στόχο το καλύτερο δυνατό Πανεπιστήμιο για τον φοιτητή. Σε αυτά τα πλαίσια, κάθε χρόνο, με αίτημα δικό μας στον Σύλλογο Φοιτητών, ζητάμε από τη Γενική Συνέλευση Τμήματος καθώς κι από τη Γραμματεία, να κοινοποιηθεί το Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, έτσι ώστε όλοι οι φοιτητές να έχουν το απαραίτητο χρονικό διάστημα να οργανώσουν τη μελέτη τους.


Φέτος, δείχνοντας κατανόηση στις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα ουσιαστικά νεοσύστατο Τμήμα, όπως το δικό μας (το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ προέκυψε έπειτα από κατάτμηση του τέως Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης), μαζί με την κατάθεση του πάγειου αιτήματός μας, ζητήσαμε από τον Σύλλογο Φοιτητών να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να συνδιαμορφώσει το Πρόγραμμα Εξεταστικής μαζί με τους διδάσκοντες και τη γραμματεία.

Το Τμήμα, δεν έδωσε ποτέ απάντηση σε αυτό μας το αίτημα και όχι μόνον αυτό: μαθαίνουμε από τους ίδιους τους καθηγητές ότι η εξεταστική περίοδος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 20/01/2020, και μέχρι σήμερα, λιγότερο από μια εβδομάδα πριν, δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα το Πρόγραμμα Εξεταστικής, ούτε καν σε μορφή προσχέδιου. 

Το συμβάν αυτό είναι απαράδεκτο και ανήκουστο για ένα ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Καταγγέλουμε το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ για αυτήν την ανεπίτρεπη κωλυσιεργία και αιτούμαστε:

  • Την άμεση κοινοποίηση του Προγράμματος Εξεταστικής, ως την Πέμπτη 16/01/2020 και τη δημοσίευση προσχεδίου αύριο κι όλας.
  • Την μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της εξεταστικής περιόδου για τη Δευτέρα 27/01/2020.
  • Την καθιέρωση και τήρηση της συμμετοχής του Συλλόγου Φοιτητών στην διαδικασία διαμόρφωσης του Προγράμματος Εξεταστικής για όλες τις εξεταστικές περιόδους από εδώ κι έπειτα.

Την καταγγελία μας θα κοινοποιήσουμε και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, ενώ παρακάτω σας παραθέτουμε την ημερομηνία δημοσίευσης του Προγράμματος Εξεταστικής όλων των υπολοίπων Τμημάτων στην Κομοτηνή.

Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας: 19/12/2019

Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας: 20/12/2019

Τμήμα Νομικής: 23/12/2019

ΤΕΦΑΑ: 23/12/2019

Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας & Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών: 29/12/2019 (προσχέδιο), 08/01/2020 (τελικό)

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών: 01/01/2020

Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας: 03/01/2020

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής: 08/01/2020

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr