Εικόνες ντροπής στις φοιτητικές εστίες Κομοτηνής - Τι καταγγέλλουν φοιτητές (ΦΩΤΟ)

Εικόνες ντροπής στις φοιτητικές εστίες της Κομοτηνής - Τι καταγγέλλουν φοιτητές (ΦΩΤΟ)

Καταγγελίες Φοιτητών: Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής (ΣΟΦΕΚ) καταγγέλλει στα «Φοιτητικά Νέα» τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις φοιτητικές εστίες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στη Κομοτηνή τονίζοντας πως «οι φοιτητικές εστίες Κομοτηνής θυμίζουν παρατημένες γειτονιές, η αξιοπρεπής στέγαση αντιμετωπίζεται ως δευτερεύουσας σημασίας από τις πρυτανικές αρχές, άσχετα εάν έχουμε απευθυνθεί αλλεπάλληλες φορές στο ίδρυμα που διαχειρίζεται τις εστίες (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), ζητώντας παροχή αξιοπρεπών συνθηκών στέγασης, σίτισης, μεταφορών και σπουδών γενικότερα».

Αναλυτικά ο φοιτητικός σύλλογος καταγγέλλει στα «Φοιτητικά Νέα»«Η καθημερινότητα στις εστίες Κομοτηνής, αποτελείται από, μη πόσιμο νερό, ακαθαρσίες στους διαδρόμους, οι οποίοι βρωμάνε μούχλα και υγρασία, δρόμους που είτε είναι πλημμυρισμένοι από την βροχή είτε από σκουπίδια, έλλειψη ζεστού νερού για κάποια διαστήματα, ελλιπής θέρμανση, σοβάδες που πέφτουν και την ύπαρξη ποντικιών στην λέσχη σίτισης. Στα παραπάνω, από την περσινή χρονιά προστέθηκαν τα ζητήματα με τη λέσχη σίτισης. Συγκεκριμένα, το τελευταίο επεισόδιο σε ένα μακροσκελές σίριαλ, ήταν η είσοδος του ΕΦΕΤ και η παρατήρηση της επι χρόνια προβληματικής στέγης που στάζει κάθε φορά που βρέχει. Οι σταγόνες της βροχής, εκτός του ότι έπεφταν μέσα στο χώρο που παρασκευάζεται και καταναλώνεται το φαγητό, οριακά ερχόταν σε επαφή με πίνακες ηλεκτρισμού, πρίζες και φώτα  θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους στα μαγειρεία, αλλά και τους φοιτητές» τονίζει ο σύλλογος.


Και συνεχίζει: «Έτσι, έγινε το αυτονόητο μετά από χρόνια, που ενώ το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αναγνώριζε και δεσμευόταν για την επίλυση του, ουδέποτε έλαβε δράση. Η λέσχη κρίθηκε ακατάλληλη για παρασκευή γευμάτων, δίνοντας την δυνατότητα στον εργολάβο να περάσει τη σίτιση μας σε συνθήκες κέτερινγκ, ενώ προφανώς οι αρμόδιοι συνεχίζουν την σιγή ιχθύος, θέτοντας σε διακύβευση τη λειτουργία της». 

«Προχωράμε στην παραπάνω καταγγελία απαιτώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας» καταλήγει στην καταγγελία του ο ΣΟΦΕΚ.

Δείτε Εικόνες

Φωτό από το νερό των σωληνώσεων της εστίας
Φωτό από ποντίκι στο κτίριο της λέσχης των εστιών
Φωτό από κουβάδες στα σημεία που στάζει το ταβάνι της λέσχης
Φωτό από διάδρομο εστίας, ακαθαρσίες αδέσποτων σκύλων 
Φωτό από διάδρομο εστίας, ακαθαρσίες αδέσποτων σκύλων 
Φωτό από την οροφή της λέσχης των εστιών 
Φωτό από το προαύλιο χώρο των εστιών
Φωτό από τους κάδους έξω από τα κτίρια 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr