Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον Δήμαρχο Κομοτηνής είχαν φοιτητές του ΔΠΘ για την ανάδειξη φοιτητικών θεμάτων

Δημοκρίτειο Παν. Θράκης: Σήμερα το πρωί, η Υπεύθυνη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κοινωνικής Εργασίας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Επιστήμης, Μαρίνα Χρηστάκη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Γιάννης Βεργίδης συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριο Χρήστο Μέτιο και τον Δήμαρχο Κομοτηνής, κύριο Γιάννη Γκαράνη με σκοπό να αναδείξουν θέματα που ταλανίζουν γενικά τη φοιτητική κοινότητα και τους φοιτητές των συγκεκριμένων Τμημάτων ειδικότερα.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ εξέφρασε κάθε πρόθεση να στηρίξει την προσπάθεια για την καθιέρωση Πρακτικής Άσκησης στα Τμήματα που δεν πραγματοποιείται, καθώς και την βελτίωση της ποιότητας της στην Κοινωνική Εργασία, διατηρώντας ανοιχτό έναν δίαυλο επικοινωνίας με το Πανεπιστήμιο. 

Σε ίδιο κλίμα διεξήχθη και η συζήτηση με τον Δήμο Κομοτηνής, ο οποίος αναγνώρισε την ανάγκη στελέχωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με νέους πολιτικούς και κοινωνικούς επιστήμονες καθώς και κοινωνικούς λειτουργούς. 

«Σαν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεσμευόμαστε να δράττουμε κάθε ευκαιρία για να αναδείξουμε τα προβλήματα των συμφοιτητών μας σε ανώτατο θεσμικό επίπεδο, όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν. Η εξωστρέφεια προς τους τοπικούς άρχοντες, θεσμούς, φορείς αλλά και την τοπική κοινωνία μπορούν να μας βοηθήσουν καθοριστικά στην ομαλή συνέχιση των σπουδών μας και να μας καταστήσουν ενεργά όντα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Ευχαριστούμε τον Δήμο και την Περιφέρεια που αποτέλεσαν πρόθυμα αυτιά για τα όσα είχαμε να μοιραστούμε και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους, για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΔΠΘ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr