Οι φοιτητές του ΔΠΘ για το θέμα της σίτισης – ΒΙΝΤΕΟ

Οι φοιτητές του ΔΠΘ για το θέμα της σίτισης – ΒΙΝΤΕΟ

Ευθεία είναι πλέον η σύγκρουση του συλλόγου φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης με τα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργούνται φέτος με τη σίτιση στις σχολές της Πολυτεχνικής, καταλογίζοντας με νέα ανακοίνωσή τους στην διοίκηση του ΔΠΘ ότι αδιαφορεί για τους φοιτητές.

Μετά την παρουσία των φοιτητών σε έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου, ο σύλλογος φοιτητών εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται τόσο στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου όσο και στον εργολάβο για τις νέες μεθοδεύσεις του, σημειώνοντας ότι και οι έκτακτες επιχορηγήσεις που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας για τα πανεπιστήμια της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΠΘ, δεν θ’ ανακουφίσουν τα προβλήματα σε σίτιση και στέγαση.


Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οι φοιτητές φαίνονται διατεθειμένοι να επιμείνουν στο θέμα της σίτισης αφού όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ενιαίου συλλόγου φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης του ΔΠΘ: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και τις κινητοποιήσεις μας μέχρι όλοι οι φοιτητές να σιτίζονται κανονικά και στις δύο λέσχες, μέχρι τα κτηριακά προβλήματα να επιλυθούν και να επανέλθει η κανονικότητα στην Πολυτεχνική, όπου για εμάς κανονικότητα είναι οι ανάγκες του κάθε φοιτητή».

Ο Φ.Σ. αναφέρει: "Στις 15/10 ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης μετά από απόφαση Γενικής Συνέλευσης κινητοποιήθηκε στην πρυτανεία με σκοπό να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα της λέσχης ( ένα γεμάτο λεωφορείο από την Ξάνθη στην Κομοτηνή σε έκτακτη σύγκλητο). Η σύγκλητος και τα μέλη της (πρύτανης, αντιπρυτάνεις, καθηγητές) βρισκόντουσαν σε πλήρη άγνοια για την κατάσταση όπως και για πολλά άλλα κτηριακά ζητήματα που υπάρχουν στην λέσχη των εστιών ( έλλειψη πυρασφάλειας, ακαταλληλότητα νερού, υγρασία στην τροφοδοσία ρεύματος).

Όταν ο Σύλλογος ζήτησε από την σύγκλητο του ΔΠΘ να καταγγείλει τον εργολάβο και να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου και των λεσχών οι απαντήσεις τους ήταν ειρωνικές, επιθετικές και σε καμία περίπτωση δεν ήταν διατεθειμένοι να συζητήσουν και να βρεθεί μία ουσιαστική λύση. Φράσεις όπως «δεν ξέρεις να μιλάς ελληνικά», «θα φταίει ο σύλλογος αν σταματήσει η λειτουργία της λέσχης», «ας η κλείσει η λέσχη», «δεν έχετε έρθει για τα προβλήματα των φοιτητών αλλά για δικούς σας λόγους», «είστε οι ίδιοι που ασχολούνται πάντα με τα προβλήματα των φοιτητών» είναι μόνο κάποιες από τις εκφράσεις που ανέφεραν οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου προς τα μέλη του Συλλόγου.

Στην πραγματικότητα με την στάση τους οι πρυτανικές αρχές έδειξαν ότι φοβούνται τον εργολάβο και τους ενδιαφέρει περισσότερο να αποφύγουν την σύγκρουση μαζί του παρά να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου και των λεσχών. Το παραδέχτηκαν άλλωστε ανοιχτά τόσο ο πρύτανης όσο και τα υπόλοιπα μέλη της συγκλήτου πως «δεν θέλουμε να μπλέξουμε μαζί του» και πως «δεν υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθούμε δημόσια εναντίον του». Η μόνη κίνηση που προθυμοποιήθηκε να κάνει η σύγκλητος ήταν η αποστολή ενός κειμένου στο υπουργείο και στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ που εξέφραζε απλώς την «ανησυχία μας και την δυσφορίας μας».

Εμείς ως Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης καταγγέλλουμε την στάση της συγκλήτου και του πρύτανη, όπως και τις απαράδεκτες αυθαιρεσίες του εργολάβου και απαιτούμε η Σύγκλητος να πάρει δημόσια θέση απέναντι του και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σιτίζονται κανονικά όλοι οι φοιτητές. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και τις κινητοποιήσεις μας μέχρι όλοι οι φοιτητές να σιτίζονται κανονικά και στις δύο λέσχες, μέχρι τα κτηριακά προβλήματα να επιλυθούν και να επανέλθει η κανονικότητα στην Πολυτεχνική, όπου για εμάς κανονικότητα είναι οι ανάγκες του κάθε φοιτητή."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr