ΔΠΘ: Αναβαθμίζονται οι φοιτητικές εστίες και οι λέσχες σίτισης

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) και Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) θα συνεργαστούν για την αναβάθμιση των φοιτητικών εστιών και των λεσχών σίτισης στις πανεπιστημιουπόλεις Ξάνθης και Κομοτηνής.

Αυτό προέκυψε ως πόρισμα από την απογευματινή συνάντηση της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου μεταξύ πρυτανικών αρχών του ΔΠΘ και του προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Δημήτρη Ζέρβα, ο οποίος ανέπτυξε επαφές σε Ξάνθη και Κομοτηνή για ζητήματα στέγασης, σίτισης και άλλα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την συνάντηση αποφασίστηκε η υπογραφή μίας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΔΠΘ και ΙΝΕΔΕΒΙΜ η οποία - όπως ενημερώνει την εφημ. "Χρόνο" ο αντιπρύτανης ΔΠΘ Φώτης Μάρης - "θα ρυθμίζει όλα τα μεταξύ μας θέματα σε ό,τι αφορά τις βαριές συντηρήσεις των κτιριακών εγκαταστάσεων στις φοιτητικές εστίες και λέσχες σίτισης Ξάνθης και Κομοτηνής". Κατά την προγραμματική σύμβαση πάντα, από τη μία το ΔΠΘ θα κάνει την εκπόνηση των μελετών, από την άλλη το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αναλαμβάνει να βρει χρηματοδότηση, να δημοπρατεί τα έργα. Όταν προκύπτει ανάδοχος από εκεί και πέρα την υλοποίηση των έργων θα παρακολουθεί τεχνικά το Δημοκρίτειο και αναφορικά με τις πληρωμές το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. 

"Με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσουμε να ανακατασκευάσουμε εκ βάθρων τις δύο φοιτητικές εστίες και λέσχες σίτισης σε Ξάνθη και Κομοτηνή", διαπιστώνει στον απόηχο της συνάντησης ο αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Φώτης Μάρης, δίνοντας την δέσμευση ότι "δεν πρόκειται να κλείσουν λέσχες".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Χρόνου" το ΙΝΕΔΙΒΙΜ την Παρασκευή αναμένεται να βγάλει ανακοίνωση για τα πιο άμεσα ζητήματα που χρήζουν διευκρινίσεων, κατόπιν πολλών ερωτηματικών και διαμαρτυριών από φοιτητές κυρίως σε Ξάνθη αλλά και σε Κομοτηνή.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr