ΔΠΘ: Επιστολή του Πρυτανεύοντος για τις προσεχείς Πρυτανικές Εκλογές

ΔΠΘ: Επιστολή του Πρυτανεύοντος για τις προσεχείς Πρυτανικές Εκλογές

Στις 22 Μαΐου 2018 θα διεξαχθούν οι πρυτανικές εκλογές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η πρυτανεία η κατάθεση υποψηφιοτήτων πρέπει να γίνει μέχρι 2 Μαΐου 2018.

Η Επιστολή του Πρυτανεύοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητή Σταύρο Τουλουπίδη, για τις προσεχείς Πρυτανικές Εκλογές.


Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες και φίλοι, 

Οι προσεχείς πρυτανικές εκλογές είναι ίσως οι πλέον κρίσιμες και εμβληματικές στην ιστορία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης . Διανύουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, ύστερα από μία σειρά πρωτόγνωρων και απρόβλεπτων λυπηρών φαινομένων, που έχουν δυστυχώς τραυματίσει το κύρος και τη δημόσια εικόνα του Ιδρύματός μας. Καλούμαστε όλοι, με αίσθημα υψηλής ευθύνης απέναντι στους φοιτητές, τους υπαλλήλους, την κοινωνία και τους εαυτούς μας, να συνδιαμορφώσουμε συνθήκες υπέρβασης της κρίσης. Να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και ενωμένοι τα συσσωρευμένα προβλήματα και ν" απαντήσουμε με επιτυχία στις προκλήσεις των καιρών. Καθώς όπως μας υπενθυμίζει ο Μακρυγιάννης πρέπει "να είμαστε εις το εμείς" και όχι "εις το 

Οφείλουμε να συμπεριφερθούμε με σύνεση και μετριοπάθεια, να κατακτήσουμε τη μέγιστη συναίνεση. Να εκφραστούμε όλοι μέσα από ένα ψηφοδέλτιο, που θα είναι καρπός νηφάλιας εσωτερικής διαβούλευσης, που Θα οδηγήσει στη συγκρότηση μιας λίστας υποψηφίων στο πρόσωπό των οποίων, θα εκφραστεί η ανάγκη για μία νέα, λαμπρή και δημιουργική πορεία του ακριτικού οργανισμού μας. 

Το διακύβευμα σήμερα είναι ο κίνδυνος να λάβουμε λανθασμένες αποφάσεις, να επικρατήσει κλίμα διχόνοιας και εγωισμών που θα αποτελέσει απαρχή ενός πρωτοφανούς ακαδημαϊκού διχασμού που Θα υπονομεύσει το μέλλον του Πανεπιστημίου μας. 

Οι συνθήκες που με ανέδειξαν ως Πρυτανεύοντα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μου έδωσαν τη δυνατότητα να μπορώ σήμερα να υπερηφανεύομαι ότιτο υπηρέτησα με συνέπεια και αφοσίωση, χωρίς έπαρση και μισαλλοδοξία. 

Δεσμεύομαι ότι θα συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην υποστήριξη των νέων πρυτανικών αρχών και θα συνεργαστώ μαζί τους, σε ό,τι μου ζητηθεί.

Ο Πρυτανεύων
Του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
Καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr