ΔΠΘ: Σύνδεση των πανεπιστημιουπόλεων με το δίκτυο του φυσικού αερίου

Την ένταξη στη διασύνδεση στο δίκτυο του φυσικού αερίου σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, με το δίκτυο Φυσικού Αερίου, ανακοίνωσε η πρυτανεία του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Π.Α.Μ.Θ.

Την ένταξη, το προσεχές διάστημα, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Π.Α.Μ.Θ. της περιόδου 2014-2020, του έργου διασύνδεσης των πανεπιστημιουπόλεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, με το δίκτυο Φυσικού Αερίου, ανακοίνωσε η πρυτανεία του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού περίπου 850.000 ευρώ (εξαιρουμένου του κόστους μελέτης και κατασκευής του εσωτερικού δικτύου των πανεπιστημιουπόλεων), είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των αρμόδιων φορέων (υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Π.Α.Μ.Θ, του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ( ΔΕΣΦΑ Α.Ε )και της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ Α.Ε.) με το Δ.Π.Θ. Σημειώνεται πως με την υλοποίηση του έργου, αναμένεται η εξοικονόμηση πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου ετησίως, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για άλλες δράσεις του Ιδρύματος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr