Οι φοιτητές της Πολυτεχνικής του ΔΠΘ αποφάσισαν κατάληψη μέχρι τις 12/12 (Η ΑΠΟΦΑΣΗ)

Οι φοιτητές της Πολυτεχνικής του ΔΠΘ αποφάσισαν κατάληψη μέχρι τις 12/12 (Η ΑΠΟΦΑΣΗ)

Συνεχίζεται η κατάληψη στη Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης από τον Σύλλογο Φοιτητών. Οι φοιτητές όρισαν νέα συνέλευση την Τρίτη 12/12 στις 16:00 για την συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων. Οι φοιτητές σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης απαιτούν:

 • Δημόσια και Δωρεάν σίτιση χωρίς εργολαβίες, για όλους.
 • Άμεση κάλυψη των αναγκών μας με κάθε δημοσιονομικό και πολιτικό κόστος από το κράτος.
 • Να ανοίξει τώρα η λέσχη
 • Λειτουργία της λέσχης με σταθερή και μόνιμη εργασία για τους εργαζομένους .
 • Άμεση επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση με ΣΣΕ(συλλογικές συμβάσεις εργασίας) των εργαζομένων στη λέσχη εστιών.
 • Πλήρη επαναφορά του ασύλου, ενάντια στην αποστείρωση των χώρων του Πανεπιστημίου. Πολιτική, Πολιτιστική Ελευθερία στο άσυλο
 • Κάτω ο νόμος Γαβρόγλου. Συνολική απόσυρση του ν.Διαμαντοπούλου και όλων των πτυχών του.
 • Οχι στην μεταφορά της Αρχιτεκτονικής
 • Να ανοίξει άμεσα το αναγνωστήριο
 • Συντήρηση του κτηρίου της βιβλιοθήκης που στεγάζει προσωρινά το τμήμα Αρχιτεκτονικής.
 • Ανέγερση νέου κτηρίου Αρχιτεκτονικής,που να καλύπτει τις ανάγκες για χώρους διαλέξεων, εργαστηρίων,καμαρινιών.
 • Όχι στην κατάργηση του ασύλου.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης όπως έχει σταλεί στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr έχει ως εξής:

Διανύουμε μια περίοδο κρίσης του οικονομικού συστήματος και τον 7ο χρόνο εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπό το πρίσμα της τελευταίας αξιολόγησης και των επιταγών των θεσμών οξύνονται με τη μείωση των μισθών και συντάξεων, την καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τη μείωση του αφορολογήτου,την θέσπιση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, τις συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις συνεχίζοντας έτσι μια λογική λιτότητας και τη διαμόρφωση μιας δυσβάστακτης κατάστασης για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Ταυτόχρονα, η ολοένα εντεινόμενη καταστολή μέσω της εφαρμογής του τρομονόμου και της ποινικοποίησης της πολιτικής έκφρασης και της αντίστασης στην υπάρχουσα κατάσταση, οδηγεί μέχρι και στην επίθεση στις κοινωνικές σχέσεις (Ηριάννα,Περικλής). Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολεμική και ρατσιστική πολιτική ενάντια στους πρόσφυγες, διατηρώντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, την FRONTEX και θέτοντας φραγμούς στην ένταξη των προσφύγων-μεταναστών στον κοινωνικό ιστό, απέναντι στο κίνημα αλληλεγγύης, σύμφωνα με τις αντιλαικές πολιτικές της Ε.Ε.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς εργασιών στο χώρο του Αναγνωστηρίου αλλά και μεταφορών υπηρεσιών εκτός πόλης, ενώ η διοίκηση του Πανεπιστημίου προσχηματικά μας απαντά ότι γίνονται εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης. Η πραγματικότητα όμως θέλει τη μετεγκατάσταση του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών από την πανεπιστημιούπολη και το κτήριο της Βιβλιοθήκης στα Κιμμέρια στο χώρο του Αναγνωστηρίου.Προφανώς, όμως, το Αναγνωστήριο δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες μας, καθώς είναι εξαιρετικά μικρό και δεν πληροί καμία προδιαγραφή σε ό,τι αφορά την πυρασφάλεια,εξόδους κινδύνου, αντισεισμικότητα κλπ. Όλα αυτά τα αναγνώρισε κι η ίδια η μαζικότατη συνέλευση των Αρχιτεκτόνων (130 άτομα) που αποφάσισε την κατάληψη του κτιρίου στις 21/11. Όπως επίσης και ο ΣΦΞ με εξίσου μαζικότατη συνέλευση την Τρίτη 28/11, που αποφάσισε και την κατάληψη της πολυτεχνικής.

Αυτή η μετακίνηση συντελεί στην ευθυγράμμιση του ελληνικού πανεπιστημίου με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και απώτερο σκοπό έχει τη δημιουργία ενός αποστειρωμένου περιβάλλοντος, φιλικού μόνο στις εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όπου τα πανεπιστήμια είναι απλώς χώροι διδασκαλίας και παραγωγής έρευνας (κοινώς «κολέγια»), στην Ελλάδα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αποτελούν χώρους έκφρασης και παρέμβασης τόσο των φοιτητών, όσο και διαφόρων κοινωνικών ομάδων (σε πανεπιστημιακές σχολές γίνονται συνελεύσεις φοιτητών, συντονιστικά καταλήψεων, εκδηλώσεις πολιτικών φορέων μουσικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ πολιτιστικών συλλόγων των φοιτητών). Παράλληλα σε περιόδους που αναπτύσσονται κοινωνικά κινήματα, τα πανεπιστήμια αποτελούν κέντρο συντονισμού και οργάνωσης της δράσης των αντιστεκόμενων κοινωνικών ομάδων. Ενώ τοπικά το αναγνωστήριο λειτουργούσε παραδοσιακά ως χώρος συλλογικού διαβάσματος.

Επειδή το Πανεπιστημιακό Άσυλο είναι μία από τις σημαντικότερες κατακτήσεις του φοιτητικού κινήματος θα το περιφρουρήσουμε με κάθε δύναμή μας. Ακριβώς επειδή το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της ελεύθερης πρόσβασης στους πανεπιστημιακούς χώρους δε δωρίστηκε από κανέναν, αλλά κατακτήθηκε μέσα από τους αγώνες του λαού τόσο στα χρόνια της χούντας, όσο και στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Μέσα από μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες καταφέραμε να συνεδριάσει η σύγκλητος και να πάρει απόφαση για αναστολή και πάγωμα της μεταφοράς της αρχιτεκτονικης, παράδοση του αναγνωστηρίου ως έχει και συντήρηση του κτηρίου της βιβλιοθήκης που στεγάζει το τμήμα αρχιτεκτονικής. Η σύγκλητος πέταξε το μπαλάκι στο τμήμα καθηγητών της αρχιτεκτονικής για την οριστικοποίηση της απόφαση και το πάγωμα μέχρι την ανέγερση νέου κτηρίου. Αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει την ανάγκη συνέχισης του αγώνα εως την οριστική απόφαση, την υλοποίηση του αιτήματος και την ανάγκη επαγρύπνησης σε κάθε περίπτωση.

ΛΕΣΧΗ

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι ως φοιτητές καλούμαστε να πληρώσουμε από την τσέπη μας όλα όσα θεωρούνταν έως τώρα δωρεάν παροχές, απαραίτητες για να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας. Η πανελλαδική εικόνα δείχνει και την κατεύθυνση που υπάρχει. Εισιτήρια στα λεωφορεία για τις σχολές, σίτιση επί πληρωμή, εστίες με “μερική συνεισφορά” (ενοίκιο δηλαδή), μηδενική συντήρηση στα δωμάτια των εστιών. Φρέσκια είναι ακόμη η αναστάτωση που έφερε στους φοιτητές η ανακοίνωση για τη μη διανομή δωρεάν συγγραμμάτων. Τα δίδακτρα καθιερώθηκαν στα μεταπτυχιακά και ανοίγει ο δρόμος για δίδακτρα στα προπτυχιακά γιατί “τα έξοδα δε βγαίνουν” και για να λειτουργεί το πανεπιστήμιο κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα πρέπει να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη.

Ο νόμος Γαβρόγλου έρχεται να χτυπήσει για ακόμα μια φορά τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των φοιτητών με το κλείσιμο των λεσχών να αποτελεί έκφραση αυτής της κατεύθυνσής. Δε χωράει καμία αμφιβολία. Οι φοιτητές πρέπει να ξεχάσουν πως έχουν δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία και να εμπεδωθεί ότι η φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, μεταφορές, συγγράμματα) είναι “ανταποδοτική”. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις δηλαδή. Μόνο που αυτά τα χρήματα τα έχουν δώσει οι οικογένειές μας όχι μία αλλά πολλές φορές. Έτσι δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η απόκτηση του πτυχίου και πολλοί οδηγούνται στο να παρατήσουν τη σχολή μιας και “η τσέπη της οικογένειάς μας είναι περιορισμένη”. Κατεύθυνση που εφαρμόζεται ήδη σε αρκετές λέσχες είναι η επίδειξη πάσο και οι λίστες σίτισης. Έτσι θέλουν να περιορίσουν και την ποσότητα του φαγητού αλλά και να μειώσουν τον αριθμό φοιτητών που μπορεί να σιτίζεται.

Από 6/11 το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. τελεί υπό κατάληψη στην Αθήνα, ενώ από 24/11 τελεί υπό κατάληψη και το πάραρτημά του στη Θεσσαλονίκη από φοιτητικούς συλλόγους. Το υπ. Παιδείας έχει ανακοινώσει δημόσια πως τα αιτήματα θα ικανοποιηθούν αρκεί να λήξουν οι καταλήψεις, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει ούτε μία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Ούτως ή άλλως υπήρξε η πρόθεση από την κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΜ να επιτραπεί η είσοδος ορισμένων υπαλλήλων, ώστε να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες. Η άρνηση του υπουργείου καταδεικνύει πως δε σκοπεύουν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, στοχοποιώντας την κατάληψη. Τους εμπόρους της «ελπίδας», που μας φόρτωσαν με δύο επιπλέον μνημόνια, δεκάδες αντεργατικά μέτρα και δεσμεύσεις μέχρι το 2060, έχουμε όλους τους λόγους του κόσμου να μην τους εμπιστευόμαστε.Αποδεικνύεται πως μόνο με συλλογικούς αγώνες μπορούμε να εξασφαλίσουμε κοινωνικές παροχές στο ύψος των αναγκών μας!

Ήδη το πρόβλημα της σίτισης έχει οδηγήσει πολλούς φοιτητές και κυρίως εστιακούς να φύγουν από την πόλη, ενώ στην εσωτερική λέσχη το φαγητό, οι εργαζόμενοι και ο χώρος δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες μας. Στην πραγματικότητα δημιουργείται ένα τοπίο αδυναμίας επιβίωσης, το οποίο δεν έχει αφήσει ανέπαφο και το δυναμικό της ίδιας της κατάληψης. Με βάση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, πιστεύουμε πως πρέπει να ανοίξει η λέσχη από τους ίδιους τους φοιτητές όσο υπάρχει η δυνατότητα. Το συγκεκριμένο εγχείρημα να αποτελέσει δομή αλληλεγγύης με συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, η οποία στοχεύει στο να καλύψει βασικές ανάγκες των φοιτητών και να δράσει ριζοσπαστικά και ενισχυτικά όσον αφορά τη μαζικοποίηση του αγώνα και του υπάρχοντος πλαισίου πάλης. Επίσης, να κινηθούμε στην κατεύθυνση συνεργασίας/ αλληλοστήριξης με τους εργαζομένους. Δηλάδή, η συγκεκριμένη δράση να αποτελέσει σημείο σύγκλισης εργαζομένων- φοιτητών και να δημιουργήσει εύφορο έδαφος για την καλύτερη μεταξύ τους επικοινωνία. Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί οριστική λύση, αλλά μια παράλληλη διαδικασία ως προς τη βασική μας απαίτηση για την κάλυψη των αναγκών μας με κάθε δημοσιονομικό κόστος από το κράτος.

Αυτά που θα αντιμετωπίσουμε -ή ήδη αντιμετωπίζουμε μερικοί- είναι η περιστολή των δημόσιων κοινωνικών παροχών, η επισφάλεια της εργασιακής ζούγκλας, η μαύρη και απλήρωτη εργασία, ο κατώτατος και υποκατώτατος μισθός, η ανεργία και η μετανάστευση. Αυτή είναι και η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν και οι απολυμένοι εργαζόμενοι της λεσχης. Απ'οτι φαίνεται ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία των λαϊκών στρωμάτων μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες, για αυτό και πρέπει να συμμετέχουν σε κοινούς αγώνες.

ΝΟΜΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Ο νόμος Γαβρόγλου δεν κατοχυρώνει πάγια φοιτητικά αιτήματα και κατακτήσεις των προηγούμενων ετών. Συγκεκριμένα, όσον αφορά το άσυλο δεν γίνεται λόγος για επιστροφή σε μια ισχυρή έννοια πανεπιστημιακού ασύλου, που να καλύπτει συνολικά την ελεύθερη πολιτική και κινηματική δράση και τη διακίνηση ιδεών, αλλά για μια πιο στενή έννοια «ακαδημαϊκού ασύλου» που αφορά την προστασία της διδασκαλίας και της έρευνας , αφού προβλέπεται ότι το άσυλο καταλύεται αυτεπαγγέλτως σε περίπτωση πλημμελημάτων και κακουργημάτων. Βέβαια αξιόποινη πράξη μπορεί να κριθεί και μια ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας! H συνδιοίκηση ρίχνει στάχτη στα μάτια των φοιτητών,απομακρύνοντας μας από τις συλλογικές διεκδικήσεις.

Ένα προηγούμενο διάστημα είδαμε αλλαγές στα προγράμματα σπουδών και εισαγωγή πιστωτικών μονάδων (ECTS) σε αυτά, πράγμα που δεν είναι καθόλου τυχαίο.Όλα τα παραπάνω βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση δημιουργίας ενός ατομικού φακέλου προσόντων για τον καθέναν μας. Αυτός θα διαμορφώνεται με βάση τον αριθμό των ECTS που κατέχεις και των μαθημάτων που έχεις επιλέξει. Συνεπώς πλέον οι μηχανικοί δεν θα αποφοιτούμε έχοντας ένα ενιαίο πτυχίο, ανά γνωστικό αντικείμενο. Ανταυτού αυτό, ο καθένας μας βάση των ECTS που έχει καταφέρει να μαζέψει, μέσα σε μια κατάσταση δια βίου μάθησης όπως περιγράφηκε παραπάνω, θα διαπραγματεύεται ατομικά τους όρους και τις συνθήκες με τις οποίες θα εργάζεται μελλοντικά.

Φυσικά αυτές οι εξελίξεις δεν ήρθαν από το πουθενά. Μέσα στο καλοκαίρι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέρασε ένα νομοσχέδιο το οποίο αποτελεί εφαρμογή των κατευθύνσεων της Μπολόνια(Ε.Ε.), του ΣΕΒ και του ΟΟΣΑ. Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να συμπληρώσει το νόμο Πλαίσιο και να δημιουργήσει ευνοϊκότερους όρους για τη συνέχιση της επίθεσης που εξελίσσεται στα φοιτητικά δικαιώματα, αναβαθμίζοντάς την.

Για εμάς το κλείσιμο της Λέσχης αλλά και η μεταφορά της Αρχιτεκτονικής όχι απλώς δεν είναι ξεκομμένα ζητήματα αλλά αποτελούν αποτελέσματα της επίθεσης που διεξάγεται στα φοιτητικά δικαιώματα. Ο νόμος Γαβρόγλου με την κατάργηση του Ασύλου αλλά και την «ανταποδοτική» μέριμνα έχει στρώσει (μαζί με τον νόμο Πλαίσιο) τον δρόμο για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Οποιαδήποτε απάντηση από πλευράς φοιτητικού κινήματος πρέπει να απαντά στην πολιτική στόχευση του συστήματος να καταργήσει δικαιώματα και κατακτήσεις που έχουν κερδηθεί με αγώνες.

Η υποβάθμιση των φοιτητικών παροχών αποτελεί στιγμιότυπο μιας συνολικότερης πολιτικής. Από τη μία έχουμε την υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών παροχών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση κ.α.) και την καταλήστευση των ταμείων τους (αποθεματικά), την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος εργασιακής επισφάλειας, τους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών και το «κόψιμο» νερού και ρεύματος για ευτελή ποσά, τη δυσβάσταχτη φορολογία των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων κ.α. ...

Ενώ από την άλλη βλέπουμε φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, προκλητικές επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, δημιουργία επενδυτικού θέλγητρου -με την κατακρεούργηση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων-, ιδιωτικοποιήσεις κ.α. ... Συνεπώς, αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι οι πολιτικές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Είναι οι αντικοινωνικές πολιτικές που αποδέχεται και υλοποιεί η κυβέρνηση Σύριζα.

Πριν 10 χρόνια όταν πάλι η διοίκηση είχε τις ίδιες βλέψεις, σύσσωμος ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης αντέδρασε,κινητοποιήθηκε και κατάφερε να μην γίνει η ιδιωτικοποίηση της λέσχης και να κρατήσει τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα που είχε.Έτσι και σήμερα επιθετικά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση υπονόμευσης των φοιτητικών μας δικαιωμάτων μέσα από τα συλλογικά μας όργανα για να τα πετύχουμε

6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Πριν 9 χρόνια δολοφονείται ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια, απόσφαίρα αστυνομικού. Αυτό δεν αποτελεί κάποια ανορθογραφία του συστήματος, αλλά είναι ένα κομμάτι της πολιτικής του να τρομοκρατεί και να καταστέλλει.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται όξυνση της αυταρχικής θωράκισης του κράτους καθώς και φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Σ’ αυτές τις κατευθύνσεις κινούνται ο αντισυνδικαλιστικός νόμος, η περιστολή του δικαιώματος στην απεργία και συνόλικότερα το χτύπημα σε αγώνες και άσυλο.

Παρατηρούμε πως κράτος και κεφάλαιο αναβαθμίζουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς τους και οχυρώνονται νομικά. Δηλαδή, αυξάνεται το επίπεδο της βίας και της καταστολής από τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς (οι κινητοποιήσεις στο υπ. Παιδείας και οι παρεμβάσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς ήρθαν αντιμέτωπες με τα ΜΑΤ, 16χρονος βρισκόταν σε κώμα έπειτα από κακομεταχείριση των μπάτσων στην πορεία για τον Π. Φύσσα, στις 17 Νοέμβρη υπήρξε απρόκλητο ξυλοφόρτωμα σε μπλοκ της πορείας κ.α.). Επίσης, αφήνεται χώρος δράσης στους φασίστες για να τρομοκρατήσουν και να καταστείλλουν (Ασπρόπυργος, χτυπήματα σε απεργούς κ.α.). Όσον αφορά τη νομική οχύρωση, ιδιαίτερη σημασία έχει η αναβάθμιση και συχνότερη εφαρμογή του τρομονόμου (187Α) από τον Σύριζα, η ποινικοποίηση συγγενικών/κοινωνικών σχέσεων (Ηριάννα, Περικλής κ.α.), η αναβάθμιση του σωφρονιστικού κώδικα και θεσμοθέτηση ειδικών συνθηκών κράτησης/απομόνωσης για τους πολιτικούς κρατούμενους, καθώς και ο αντισυνδικαλιστικός νόμος. Όλ’ αυτά συνθέτουν ένα κλίμα τρομοκρατίας για όσους θέλουν να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν ελευθερίες και δικαιώματα.

Μετά την πρόσφατη στοχοποίηση/ επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους ο φασίστας, καθηγητής των ΗΜΜΥ, Γ. Παύλος προχώρησε -για ακόμη μία φορά- σε ακατάσχετη λασπολογία. Διαχωριζόμαστε από την παραπάνω δράση βανδαλισμού και πιστεύουμε πως δίνει πάτημα για να στοχοποιήσει πολιτικούς χώρους, πολιτικά/ συνδικαλιστικά σχήματα, συλλογικότητες, στέκια, καταλήψεις και γενικότερα τον κόσμο του αγώνα και το άσυλο.

Ο φοιτητικός σύλλογος και ο κόσμος του αγώνα πρέπει να σταθεί -για ακόμη μια φορά- ενάντια σ’αυτές τις φασιστικές πρακτικές και να περιφρουρήσει τον εαυτό του και το άσυλο ως εστία και εφαλτήριο κοινωνικών αγώνων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Δημόσια και Δωρεάν σίτιση χωρίς εργολαβίες, για όλους.
 • Άμεση κάλυψη των αναγκών μας με κάθε δημοσιονομικό και πολιτικό κόστος από το κράτος.
 • Να ανοίξει τώρα η λέσχη
 • Λειτουργία της λέσχης με σταθερή και μόνιμη εργασία για τους εργαζομένους.
 • Άμεση επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση με ΣΣΕ (συλλογικές συμβάσεις εργασίας) των εργαζομένων στη λέσχη εστιών.
 • Πλήρη επαναφορά του ασύλου, ενάντια στην αποστείρωση των χώρων του Πανεπιστημίου. Πολιτική, Πολιτιστική Ελευθερία στο άσυλο
 • Κάτω ο νόμος Γαβρόγλου. Συνολική απόσυρση του ν.Διαμαντοπούλου και όλων των πτυχών του.
 • Οχι στην μεταφορά της Αρχιτεκτονικής
 • Να ανοίξει άμεσα το αναγνωστήριο
 • Συντήρηση του κτηρίου της βιβλιοθήκης που στεγάζει προσωρινά το τμήμα Αρχιτεκτονικής.
 • Ανέγερση νέου κτηρίου Αρχιτεκτονικής,που να καλύπτει τις ανάγκες για χώρους διαλέξεων, εργαστηρίων,καμαρινιών.
 • Όχι στην κατάργηση του ασύλου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

 • Κατάληψη της πολυτεχνικής σχολής από Τρίτη 5/12 μέχρι Τρίτη 12/12
 • Νέα συνέλευση ενιαίου Τρίτη 12/12 16:00 Προκάτ
 • Συντονιστικό υλοποίησης του πλαισίου μετά τη συνέλευση
 • Πανελλαδική συνεννόηση με την προοπτική κοινών αγώνων. Πρόταση για πανελλαδική ημέρα δράσης, Δευτέρα 11/12
 • Πορεία και συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Σύριζα την ημέρα πανελλαδικής δράσης
 • Άνοιγμα της λέσχης εστιών από τους φοιτητές.
 • Στήριξη της συνέλευσης της αρχιτεκτονικής Πέμπτη 7/12 14:00 στην κατειλημμένη αρχιτεκτονική.
 • Παρέμβαση στο τμήμα καθηγητών της αρχιτεκτονικής με όρους απαίτησης και όχι συνδιαλλαγής για πάγωμα της μεταφοράς μέχρι την ανέγερση νέου κτηρίου
 • Πορεία 6 Δεκέμβρη 17:00 με προσυγκέντρωση στα ΠΡΟΚΑΤ

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΔΠΘ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr