Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο επιστημονικός εταίρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Καθηγητής και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Αλέξανδρος Βασιλικός συναντήθηκαν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 στο χώρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στο κέντρο της Αθήνας και αποφάσισαν να υπογράψουν στο άμεσο μέλλον Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση παρευρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια του ΞΕΕ κ. Αγνή Χριστίδου, ο Αντιπρύτανης Αντιπρύτανης Έρευνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΓΠΑ κ. Θωμάς Μπαρτζάνας, Καθηγητής, η κ. Αιμιλία Βλάμη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Περιφερειακής & Οικονομικής Ανάπτυξης του ΓΠΑ με έδρα την Άμφισσα και η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας της Εταιρείας Shop Support κ. Μαρία Δαουτάκου.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος αναφορικά με την αγροτική παραγωγή και την σύνδεση με τον τομέα του τουρισμού και την ξενοδοχία. Επίσης, οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας σχετικά με τη βιωσιμότητα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φιλοξενία ΜΟΥ» και τις μελέτες του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων όσον αφορά τη σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα, καθώς και για την αναμόρφωση του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό». Η επικείμενη συνεργασία θα αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη και υλοποίηση από κοινού ερευνητικών δράσεων και επιστημονικών προγραμμάτων σε ποικίλα θέματα που όπως π.χ. η κυκλική οικονομία η βιώσιμη ανάπτυξη και η κατά τόπους εξέλιξη των παραγωγών αγροτικών προϊόντων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr