Έλεγχος της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΓΠΑ ως προς την ύπαρξη αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Εθελοντικός έλεγχος της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΓΠΑ ως προς την ύπαρξη αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα 1-2 Οκτωβρίου 2020 αιμοληψίες από εξειδικευμένα συνεργεία του ΕΟΔΥ εντός ειδικά διαμορφωμένου χώρου του ΓΠΑ (στο αμφιθέατρο Σίδερι) με σκοπό τον εθελοντικό έλεγχο της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΓΠΑ ως προς την ύπαρξη αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας στον γενικό πληθυσμό θα βοηθήσουν σημαντικά τόσο την βελτίωση της επιδημιολογικής εξέλιξης του ιού όσο και την πιθανή ανάπτυξη ανοσίας σε αυτόν. Η εθελοντική ανταπόκριση της κοινότητας του ΓΠΑ στη σχετική πρόσκληση και η συνεπακόλουθη συμμετοχή του προσωπικού όλων των κλάδων (ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Διοικητικοί, Ερευνητές) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ήταν μαζική, με συνολικά 273 συμμετέχοντες.


Η διαδικασία παραλαβής των δειγμάτων πραγματοποιήθηκε υπό πλήρεις συνθήκες ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το πρώτο ΑΕΙ της χώρας το οποίο συμμετέχει σε επιδημιολογικό έλεγχο ανάλογης κλίμακας για τον κορωνοϊό.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΓΠΑ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr