Ολοκλήρωση Εγγραφών στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

Ολοκλήρωση Εγγραφών στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ) 

Ολοκλήρωση Εγγραφών: Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πρωτοετείς φοιτητές 2020-2021 του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο Τμήμα Εισαγωγής.

  • Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΓΠΑ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Το μήνυμα του ΓΠΑ προς τους Πρωτοετείς


ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ

ΕΤΟΣ 2020-2021

ΣΤΑΔΙΟ 1: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ 22-29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

H εγγραφή των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 22 έως 29

Σεπτεμβρίου 2020.

Για την εγγραφή των επιτυχόντων θα λειτουργήσει και φέτος το σύστημα της υποχρεωτικής

ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους.

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr/ εισάγοντας τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η εφαρμογή βρίσκεται σε λειτουργία από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020.

Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα. Οι εγγεγραμμένοι/νες φοιτητές/τριες σε Τμήματα καταργηθέντων ΤΕΙ θα αιτούνται τη διαγραφή τους αναζητώντας αρχικά το Ίδρυμα (Πανεπιστήμιο), στο οποίο εντάχθηκε το οικείο Τμήμα και εν συνεχεία το (σε μεταβατική ακαδημαϊκή λειτουργία) Τμήμα του ΤΕΙ, από το οποίο επιθυμούν να διαγραφούν. Προς διευκόλυνση των αιτούντων, στο μενού Στοιχεία Τμημάτων παρέχεται αναλυτική λίστα με την αντιστοίχιση των  Τμημάτων των πρώην ΤΕΙ, με τα Πανεπιστήμια στα οποία έχουν ενταχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβατικής λειτουργία τους.

Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ. Αν τα ατομικά στοιχεία που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην εφαρμογή δεν συμφωνούν με τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου, τότε οι επιτυχόντες πρέπει να προβούν στην άμεση διόρθωση και ενημέρωση των λανθασμένων στοιχείων τους στα συστήματα του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ, μέσω σχετικής αίτησής σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Δεν θα προβούν σε διορθώσεις για τα στοιχεία που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στο πλαίσιο με τίτλο «Στοιχεία Πανελλαδικών Εξετάσεων». Ο επιτυχών, αφού ελέγξει την ορθότητα των προβαλλόμενων τροποποιημένων στοιχείων, θα πρέπει να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική εγγραφή του εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Η εγγραφή των επιτυχόντων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το Ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, πραγματοποιείται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δηλαδή από 22 έως 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, οι εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής (22/09 έως 29/09/2020) να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη γραμματεία του Τμήματος / Σχολής επιτυχίας τους τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν αυτοπροσώπως, όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω Νομών.

ΣΤΑΔΙΟ 2: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

Οι εγγραφέντες μετά το πέρας της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων εγγραφής τους μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και προκειμένου να έχουν να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες του Τμήματος επιτυχίας τους, θα πρέπει να επιλέξουν τον ιστότοπο του Τμήματος εισαγωγής τους για να ενημερωθούν σχετικά με τον τρόπο πραγματοποίησης της ταυτοπροσωπίας τους:

Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής (Ε.Φ.Π.)(Αθήνα)

Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής (Ε.Ζ.Π.) (Αθήνα)

Τμήμα Βιοτεχνολογίας (ΒΤ) (Αθήνα)

Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης (Α.Ο.Α.) (Αθήνα)

Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου (Ε.Τ.Δ.Α.) (Αθήνα)

Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής (Α.Φ.Π.Γ.Μ.) (Αθήνα)

Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρπενήσι)

Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού (Θήβα)

Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης (Άμφισσα)


Διεύθυνση προορισμού: Ιερά Οδός 75, Βοτανικός - Αθήνα


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Γ.Π.Α. ‘’e-student’’

Αφορά τα Τμήματα του Πανεπιστημίου που εδρεύουν στην Αθήνα

H Διαδικτυακή Πύλη Προπτυχιακών Σπουδών Γ.Π.Α. ‘’e-student” https://estudent.aua.gr είναι η ηλεκτρονική υπηρεσία του Πανεπιστημίου μέσα από την οποία οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν τη φοίτησή τους στο Γ.Π.Α. Η πρόσβαση σε αυτή όπως και σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου γίνεται με τη χρήση προσωπικών κωδικών. Οι κωδικοί με τις σχετικές οδηγίες θα προωθηθούν στους φοιτητές σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο(email) που θα δηλώσουν κατά την διάρκεια της εγγραφής τους και μετά την πραγματοποίηση της ταυτοπροσωπίας τους.

Μέσω του ‘ ’e-student’’ οι φοιτητές μπορούν να πραγματοποιήσουν ενέργειες για:

  • Έκδοση πιστοποιητικών να παρακολουθούν το:
  • Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο:

για τις ημερομηνίες έναρξης των μαθημάτων, τις περιόδους εγγραφών (χειμερινού και εαρινού εξαμήνου), τις περιόδους δηλώσεων Ν+3 των εξεταστικών περιόδων,  θα παρακολουθείς το Ημερολόγιο 2020-2021 (ΠΡΟΣΟΧΗ στην τήρηση των ημερομηνιών)

να πραγματοποιούν:

  • τις εγγραφές στα εξάμηνα από το 2ο (εαρινό) εξάμηνο σπουδών (στις ημ/νιες που αναφέρονται στο Ακαδ. Ημερολόγιο)

να ενημερώνονται:

  • για την αναλυτική βαθμολογία τους, απουσίες και αποτελέσματα των εξετάσεων ανά μάθημα κ.α.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙA ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ"ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ". ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΕΥΔΟΞΟΣ»

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ"ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ". ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στη διεύθυνση http://openeclass.aua.gr/ μπορείτε να βρείτε επιπρόσθετο υλικό για μαθήματα, όπως παρουσιάσεις, εγχειρίδια και σημειώσεις παραδόσεων.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ Email.

Το Γ.Π.Α. παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση

https://webmail.aua.gr/.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Γ.Π.Α. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr