Οι φοιτητές να προστατεύσουν τους χώρους του ΑΠΘ από τα ναρκωτικά

«Έχουν διαπιστωθεί τέτοιου είδους φαινόμενα αλλά όχι στην έκταση που καταγγέλλουν φοιτητές του ΑΠΘ» περί διακίνησης ναρκωτικών και άλλων έκνομων δραστηριοτήτων στο χώρο του ΑΠΘ, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος μάλιστα συνέστησε στους φοιτητές και τους καθηγητές να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι τα περιστατικά βίας και διακίνησης ναρκωτικών συγκροτώντας ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα... 

Με επιστολή προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, 471 φοιτητές κατήγγειλαν την κατάσταση που επικρατεί, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι στο campus του Πανεπιστημίου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και παράλληλα, «η παραβατικότητα και η βία έχει γίνει καθημερινότητα». 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός σημείωσε ότι γνωρίζει την κατάσταση και ότι όντως «έχουν διαπιστωθεί τέτοιου είδους φαινόμενα», αλλά όχι στην έκταση που αναφέρεται στην επιστολή, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του πανεπιστημίου, το οποίο «είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πυρά εναντίον του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου εξαπέλυσε ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ, μετά από τη δήλωσή του ότι το φοιτητικό κίνημα θα πρέπει να καταπολεμήσει τα φαινόμενα ανομίας που έχουν διαπιστωθεί μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου.

«Στα πανεπιστήμια αυτά τα θέματα λύνονται από μέσα, αν υπάρχει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα και σύλλογος καθηγητών. Αν κάποιοι καλοθελητές θέλουν να το παρουσιάσουν ως κανόνα τι να πω. Ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου και προκάλεσε την οργή των φοιτητών που καθημερινά γίνονται μάρτυρες διακίνησης ναρκωτικών μέσα στο ΑΠΘ, που όπως λένε έχει μετατραπεί σε άντρο ανομίας.

Στην ανακοίνωσή τους οι φοιτητές χαρακτηρίζουν απαράδεκτο ο υπουργός να ζητά από τους φοιτητές και τους καθηγητές του ΑΠΘ να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις συμμορίες διακινητών, σημειώνοντας ότι αυτό είναι ευθύνη της Πολιτείας.

Εκφράζουν ακόμα την ανησυχία τους για τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας που παρουσιάζονται στο ΑΠΘ και τονίζουν ότι ο χώρος του πανεπιστημίου εγγυάται την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι ναρκωτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητών του ΑΠΘ αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα φαινόμενα βίας και εγκληματικής παρανομίας που παρουσιάζονται στο χώρο του Πανεπιστημίου, όπως καταγγέλλονται από την επιστολή 471 φοιτητών στον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής και στον Πρύτανη του ΑΠΘ.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, κάνει λάθος στην υποβάθμιση του φαινομένου και στην αναμονή του να γίνει ρωμαλέο το φοιτητικό κίνημα για να αντιμετωπιστούν οι παρανομίες του κοινού ποινικού δικαίου. 

Το ερώτημα είναι πότε θα γίνει ρωμαλέο το φοιτητικό κίνημα και, αν και πότε, θα θελήσει να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στο χώρο του Πανεπιστημίου, ενός περιβάλλοντος που θα εγγυάται την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι ναρκωτικών ή τον εξευτελισμό ανθρώπινων ψυχών. Μέχρι, τότε, τι θα γίνει κ. Υπουργέ;

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ καλεί την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Η παρέμβασή της για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φαινομένων δεν έχει να κάνει με το Πανεπιστημιακό Άσυλο και είναι υποχρέωσή της απέναντι στους φοιτητές, τους γονείς τους και ολόκληρη την κοινωνία που ματώνει για να μπορέσει να συντηρήσει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Αυτήν την αγωνία της κοινωνίας ο Υπουργός Παιδείας δεν μπορεί να την παραπέμπει στις καλένδες.  Είναι απαράδεκτο να ζητά από φοιτητές και καθηγητές να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις συμμορίες διακινητών. Είναι ευθύνη της πολιτείας.

Είναι ζήτημα χρόνου η κατάσταση να φθάσει στα άκρα. Ποιος θα έχει, τότε, την ευθύνη;

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ καλεί, επίσης, τους κοινωνικούς φορείς σε όλη την Επικράτεια να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ενός τραγικού φαινομένου και τους παρακαλεί να πάρουν, δημοσίως, θέση στο πρόβλημα».

Εκτός ελέγχου τα ναρκωτικά & η πορνεία στο ΑΠΘ - Φοιτητές αρνούνται να κάνουν μάθημα!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr