Φοιτητές Ιατρικής θα αντιμετωπίσουν «σκηνοθετημένα» επείγοντα περιστατικά

«Σκηνοθετημένα» επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίσουν φοιτητές ιατρικής στο πλαίσιο σεμιναρίου με τίτλο «ABCS3 – Applied Basic Clinical Seminar with Scenarios for Students», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 28-30 Απριλίου, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Το σεμινάριο, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται από φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.).

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν:

  • Διαδραστικές διαλέξεις, βασισμένες σε επείγοντα περιστατικά.
  • Σταθμοί Βασικών Πρακτικών Κλινικών Δεξιοτήτων, απαραίτητοι για την καθημερινή κλινική πράξη.
  • Κατασκευασμένα – σκηνοθετημένα επείγοντα περιστατικά, στα οποία τελειόφοιτοι φοιτητές Ιατρικής, υπό την πίεση και την καθοδήγηση ενός ειδικού εκπαιδευτή θα καλούνται να διαχειριστούν τις διαγνωστικές προσεγγίσεις και να παρέχουν τις κατάλληλες θεραπευτικές εφαρμογές στους ασθενείς – ηθοποιούς.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές του, το σεμινάριο είναι εμπνευσμένο από τα πρότυπα βασικής ιατρικής εκπαίδευσης ιδρυμάτων του εξωτερικού, με αφορμή μελέτες σχετικά με την ορθή ιατρική εκπαίδευση και στοχεύει να εισάγει και να «συμφιλιώσει» φοιτητές ιατρικής όλων των ετών με τη νοοτροπία της προσομοίωσης και τη στρατηγική του «case based learning» στην ιατρική.

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ, του American College of Surgeons – Greek Chapter, του International College of Surgeons – Greek Chapter, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Εκπαίδευσης και του Ελληνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης στην Αναζωογόνηση.

Όλα τα Φοιτητικά Νέα που αφορούν το ΑΠΘ στην κατηγορία «Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης» του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr