Έκλεψαν και βανδάλισαν έργα φοιτητών του ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

Τα έργα τέχνης, που σκοπό είχαν να καλύψουν τις γκρίζες λαμαρίνες, βανδαλίστηκαν, αποκολλήθηκαν, ενώ αρκετά ως δια μαγείας... εξαφανίστηκαν.

Απογοητευτική εικόνα παρουσιάζουν τα έργα τέχνης φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που είχαν αναρτηθεί πριν από τις γιορτές, στα συρματοπλέγματα του μετρό (σταθμός Αγίας Σοφίας) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα καλλιτεχνήματα, τα οποία δημιούργησαν φοιτητές του τμήματος Θεάτρου, Ζωγραφικής και Αρχιτεκτονικής από τη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, έχουν υποστεί βανδαλισμούς σε πολλά σημεία.

Δείτε ΕΔΩ τις διαδικασίες ολοκλήρωσης των εγγραφών για κάθε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ.

Μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr οι Πρωτοετείς Φοιτητές θα ενημερωθούν ΠΡΩΤΟΙ για τις μετεγγραφές, δηλώσεις μαθημάτων, δωρεάν σίτιση, δωρεάν στέγαση, φοιτητικά συγγράμματα, φοιτητικό πάσο, φοιτητικά επιδόματα κτλ. Μείνετε Συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση! 

Αλλού, έχουν σχιστεί ή αποκολληθεί, πιθανότατα εξαιτίας της υγρασίας και των κακών καιρικών συνθηκών που έπληξαν την πόλη την περασμένη εβδομάδα. 

Το πιο παράξενο όμως είναι ότι, τα περισσότερα εκθέματα από την έκθεση φωτογραφίας «Περιβλέποντας τη Σαλονίκη» του Ιωάννη Βανίδη... λείπουν από τη θέση τους, όπως φαίνεται στη φωτογραφία:

«Είναι δύσκολο να προστατεύσουμε τα εκθέματα από την κακή θέληση των ανθρώπων», δήλωσε στη Voria.gr ο προϊστάμενος του Τμήματος Τύπου και Εταιρικής Επικοινωνίας της Αττικό Μετρό Α.Ε, Γιάννης Βασσάλος.

Όπως τόνισε ο ίδιος, ο βανδαλισμός έργων τέχνης που εκτίθενται δημόσια σε κοινή θέα, είναι ένα φαινόμενο συχνό, ιδίως όταν αυτά είναι εντελώς εκτεθειμένα.

Περισσότερα φοιτητικά νέα που αφορούν το ΑΠΘ στην κατηγορία «Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης» του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr