Έταζε πτυχίο έναντι χρηματικού ποσού σε φοιτητές του ΑΠΘ

Παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής σε σταθμό της Θεσσαλονίκης και αδερφός πασίγνωστους ηθοποιού, εκβίαζε φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και αποσπούσε χρήματα με το πρόσχημα ότι θα μεσολαβούσε σε καθηγητές τους και θα περνούσαν τα μαθήματα.

Ο 40χρονος Α.Α. όπως γράφει το Έθνος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με τις κατηγορίες της απάτης σε βαθμό κακουργήματος, της εκβίασης, της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων, καθώς στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου. 

Συνολικά απαιτούσε από δύο 25χρονους φοιτητές 64.000 ευρώ και  αποκόμισε πάνω από 18.000 ευρώ, ενώ η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων παθόντων. 

Ένας 25χρονος φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κατήγγειλε ότι από τις αρχές του χρόνου ο 40χρονος Α.Α. του ζητούσε 27.000 ευρώ, λέγοντάς του ότι διέθετε γνωριμίες μεταξύ των καθηγητών του και θα τον βοηθούσε να περάσει τα μαθήματα που χρωστούσε και να πάρει πτυχίο. Επιπλέον του ζητούσε 10.000 ευρώ, υποσχόμενος ότι θα τον βοηθούσε να περάσει σε σχολή της επιθυμίας του, μετά από πανελλαδικές εξετάσεις που θα έδινε το περασμένο καλοκαίρι (!!!).

Με εκβιασμούς και παραπλανητικές δικαιολογίες του απέσπασε αρχικά 2.500 ευρώ και διαδοχικά άλλα 2.000 ευρώ προφασιζόμενος ότι θα τον εξυπηρετούσε και σε άλλες υποθέσεις, όπως λ.χ. στην αγορά δικύκλου. 

Με τον ίδιο τρόπο προσέγγισε και έναν 25χρονο Ιορδανό, επίσης φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. 

Με την απειλή ότι δεν θα περνούσε κανένα μάθημα, του απέσπασε 4.310 ευρώ, ενώ του ζητούσε συνολικά 27.000 ευρώ. Ήταν μάλιστα τόσο πιεστικός που τον περασμένο Μάρτιο «μπούκαρε» στην φοιτητική εστία, όπου διαμένει ο Ιορδανός φοιτητής και σπρώχνοντάς τον, του άρπαξε 10.000 ευρώ. 

Οι δύο φοιτητές έκαναν καταγγελία στην αστυνομία, ο δράστης «παγιδεύτηκε» και συνελήφθη σε προκαθορισμένο ραντεβού με τον Ιορδανό φοιτητή, από τον οποίο πήρε ένα ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr