Αλλαγές στις ημερομηνίες των εξετάσεων σε ΑΠΘ και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Αλλαγές στην εξετατική των φοιτητών σε ΑΠΘ και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης λόγω ΟΑΣΘ

Aλλαγές στις ημερομηνίες των εξετάσεων, ακόμη και της παράδοσης εργασιών, έχει επιφέρει σε σχολές και τμήματα του Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης η πολυήμερη ακινητοποίηση των λεωφορείων, λόγω της επίσχεσης, που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Οι γραμματείες Τμημάτων Σχολών, ειδικά εκείνων που έχουν εγκαταστάσεις σε απόσταση χιλιομέτρων από το κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΤΕΦΑΑ και Τμήματα Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ στη Θέρμη, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη Σίνδο), με ανακοινώσεις που αναρτούν και στο διαδίκτυο, ενημερώνουν τους φοιτητές για την τροποποίηση των σχετικών ημερομηνιών.


Οι ανακοινώσεις των τμημάτων έχουν ως εξής:

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

  • Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Οι φοιτητές-τριες που προτίθενται να υποβάλουν αίτηση παρακολούθησης της ειδικότητας Ειδική Φυσική Αγωγή – Θεραπευτική Γυμναστική και δεν προσήλθαν στη σημερινή συνάντηση (Δευτέρα 26/9/2016) παρακαλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά μέχρι Τρίτη 27/9/2016, στο email του Υπεύθυνου Καθηγητή της ειδικότητας κυρίου Τσιμάρα Βασιλείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το ονοματεπώνυμό τους, το ΑΕΜ και τη βαθμολογία των δύο προαπαιτούμενων μαθημάτων (Ειδική Αγωγή και Ορθοσωμική Γυμναστική), ώστε να γίνει η αξιολόγηση των φοιτητών που θα παρακολουθήσουν την Ειδικότητα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

  • Τμήμα Ψυχολογίας

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος (αριθμ. συνεδρίασης.287/22-09-2016) οι φοιτητές/τριες που δεν έχουν προσέλθει σε εξέταση μαθήματος λόγω επίσχεσης εργασίας του ΟΑΣΘ, θα πρέπει να επικοινωνούν με τον διδάσκοντα/ουσα για να τον ενημερώσουν σχετικά.

Τμήμα Θεάτρου

Για όσους και όσες, λόγω της απεργίας του ΟΑΣΘ, δεν καταφέρουν να φτάσουν στο Τμήμα τις ώρες και μέρες εξέτασης των μαθημάτων «Το θέατρο της αρχαιότητας ΙΙ» και «Ειδικά ζητήματα αρχαίου δράματος Ι», θα οριστεί ειδική προφορική εξέταση, μετά τη λήξη της απεργίας.

  • Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Προς τα μέλη ΔΕΠ, διδάσκοντες και φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ.

Η συνεχιζόμενη απεργία του ΟΑΣΘ δημιουργεί πολύ μεγάλες δυσκολίες ιδιαίτερα στο Τμήμα μας που βρίσκεται στη Θέρμη.

Η πρόσβαση στη Θέρμη είναι ούτως ή άλλως δύσκολη υπό κανονικές συνθήκες, πόσο μάλλον τώρα με τις απεργίες του ΟΑΣΘ!

Η απεργία του ΟΑΣΘ μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν. Δεν μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε, καθώς έχει ήδη δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην έναρξη του χειμερινού εξαμήνου 2016-2017 και στην ομαλή λειτουργία του Τμήματος. Επιπλέον, δημιουργείται πρόβλημα σε αρκετούς φοιτητές που θέλουν να αποφοιτήσουν άμεσα (ορκομωσία 20 Οκτωβρίου 2016) και εκκρεμούν ορισμένες εξετάσεις. Αξίζει να σημειωθεί, εκτός τούτων, ότι ο αριθμός των φοιτητών που συμμετέχουν στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου είναι αρκετά μειωμένος σε σχέση με τις εξεταστικές του Ιουνίου ή Φεβρουαρίου.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι ότι οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν κανονικά αυτή την εβδομαδα, και την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να αναπληρωθούν τα μαθήματα της χαμένης (προηγούμενης) εβδομάδας εξετάσεων. Η δυνατότητα σύμπτυξης των 2 εβδομάδων σε μια, δημιουργεί ιδιαίτερες δυσκολίες στην υλοποίηση του προγράμματος της εξεταστικής περιόδου και πολλά οργανωτικά προβλήματα. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε επίσης το γεγονός ότι υπάρχει μια μερίδα φοιτητών που έρχεται προγραμματισμένα στη Θεσσαλονίκη από διάφορες μικρές πόλεις της περιφέρειας, ειδικά για τις εξετάσεις και απαιτεί την άμεση διεξαγωγή του προγράμματος της εξεταστικής περιόδου.

Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναβολών και καθυστερήσεων. Ήδη έχουμε παρατείνει την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2016 κατά μια εβδομάδα λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας του ΟΑΣΘ και δεν μπορούμε να χάσουμε άλλο χρόνο. Η λειτουργία του Πανεπιστημίου δεν μπορεί να εξαρτάται από την απεργία του ΟΑΣΘ. Η μοναδική λύση που μπορέσαμε να προτείνουμε ήταν η μεταφορά της εβδομάδας από 19-23.9.2016 στην πρώτη εβδομάδα του εξαμήνου, δηλαδή στις 3.10.-7.10.2016. Όμως οι εξετάσεις της εβδομάδας από 26.9. 30.9.2016 δεν μπορούν να αναβληθούν και θα γίνουν κανονικά. Ενημερώνω ότι δεν θα γίνουν οι εξετάσεις του κ. Κώστα Παστιάδη που είναι και τα μοναδικά μαθήματα για τις 26.9.2016. Γενικά δεν θα γίνουν εξετάσεις σήμερα (Δευτέρα, 26.9.2016)!

Όμως κατά τα άλλα, από την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 ισχύει κανονικά το πρόγραμμα της εξεταστικής περιόδου που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Οπωσδήποτε, οφείλω να τονίσω ιδιαίτερα ότι αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα στο Τμήμα μας με κατανόηση για τυχόν αδυναμίες προσέλευσης. Οι περισσότεροι διδάσκοντες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. θεωρούν ότι στη συγκεκριμένη δύσκολη συγκυρία θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ όλων (φοιτητών και καθηγητών), ώστε να διεξαχθεί όσο πιο ομαλά γίνεται η εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2016. Θα βοηθήσει πολύ αν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των φοιτητών (π.χ. μεσω facebook) ώστε να μοιράζονται αυτοκίνητα ή/και ταξί, ενέργεια που θα υποστηριχθεί κατά το δυνατόν από όλους μας μέσα από αναρτήσεις σε fb, κυρίως μέσω γραμματείας. Για όσους δεν διαθέτουν λογαριασμό, παράκληση για φοιτητές / διδάσκοντες με αυτοκίνητα να ανακοινώνουν έγκαιρα πόσα άτομα μπορούν να εξυπηρετήσουν για κάθε εξέταση, μια σταθερή ανάρτηση σε fb ή μήνυμα email, όπου θα μπορούν να στέλνουν απαντήσεις όσοι φοιτητές θέλουν να μοιραστούν ταξί κλπ.

Σε περιπτώσεις που υπάρχει ιδιαίτερη δυσκολία, θα πρέπει να γίνονται μεμονωμένες συνεννοήσεις μεταξύ διδάσκοντα και φοιτητή/τριας, ώστε να διευκολύνονται οι φοιτητές με έκτακτη συμπληρωματική εξέταση σε νέα κοινά αποδεκτή ημερομηνία.

Όλοι οι φοιτητές θα λάβουν προς ενημέρωσή τους από τη Γραμματεία την ανακοίνωση.

Εύη Νίκα-Σαμψών

Μπορείτε να συμβουλευτείτε για το ανανεωμένο πρόγραμμα από το έγγραφο http://www.mus.auth.gr/cms/sites/default/files/Diorthomeno%20programma.pdf

Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

  • Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης

Λόγω της συνεχιζόμενης επίσχεσης εργασίας στον ΟΑΣΘ (με την πληροφόρηση που υπάρχει μέχρι και αυτή τη στιγμή), αναβάλλεται η εξέταση των μαθημάτων τη Δευτέρα 26/09 (Πηγές και υπηρεσίες πληροφόρησης και Διαχείριση γνώσης)

Η ημέρα και ώρα των εξετάσεων αυτών των μαθημάτων θα ανακοινωθεί στο προσεχές μέλλον.

  • Τμήμα Φυτικής Παραγωγής

ΑΝΑΒΑΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 27/9/2016 ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ. Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ

  • Τμήμα Τεχνολόγων – Γεωπόνων

ΑΝΑΒΑΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 27/9/2016 ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ. Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ

  • Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας

Το μάθημα Σεμινάριο, αναβάλλεται λόγω της απεργίας του ΟΑΣΘ, για τις 29.09.16 και ημέρα Πέμπτη.

  • Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού

- ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 27/09/2016

- ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 26/09/2016

Περισσότερα εδώ http://www.autom.teithe.gr/eclass/modules/announcements/announcements.php?course=NEWS100

  • Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας

Επειδή δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα σχετικα με το θέμα και λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας του ΟΑΣΘ σας ενημερώνουμε ότι η εξεταστική θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της απεργίας και θα συνεχιστεί για να δοθούν τα μαθήματα με την ίδια σειρά που αυτά διακόπηκαν.

  • Τμήμα Μαιευτικής

Οι εξετάσεις δεν πραγματοποιούνται λόγω συνεχιζόμενης απεργίας του ΟΑΣΘ. Με τη λήξη της απεργίας, θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων.

  • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Οι εξετάσεις που δεν έγιναν λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, θα αναπληρωθούν μετά τη λήξη αυτής της επίσχεσης. Για τις ημερομηνίες αναπλήρωσης των εξετάσεων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr