Στις 40.000 ευρώ ανέρχονται οι ζημιές από τους καταληψίες του ΑΠΘ

Το υπουργείο Παιδείας θα πληρώσει τις 40.000 ευρώ που υπολογίζεται ότι είναι το κόστος των καταστροφών που προκάλεσαν στο ΑΠΘ οι αντιεξουσιαστές του «No Border Camp Thessaloniki».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», σε όλη τη διάρκεια του camp, η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και τον γ.γ. Παιδείας Γιάννη Παντή, που είναι καθηγητές στο ΑΠΘ, ήταν σε επικοινωνία με τον πρύτανη του ιδρύματος Περικλή Μήτκα και επεδίωξαν το γεγονός να ολοκληρωθεί με τις όσο το δυνατόν λιγότερες φθορές.

Μάλιστα, το μικρό κόστος των ζημιών και η αποχώρηση του «No Border» χωρίς άλλα παρατράγουδα θεωρείται «επιτυχία που αποδεικνύει τους υπεύθυνους χειρισμούς του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση ενός δύσκολου προβλήματος, έναντι των κραυγών και της ανεύθυνης στάσης της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά, που επιζητούν σε κάθε ευκαιρία τη σύγκρουση και την όξυνση, στο πλαίσιο του δόγματος “τάξη και ασφάλεια”, αδιαφορώντας για το κόστος ακόμη και σε ανθρώπινες απώλειες», όπως έλεγαν στελέχη του υπουργείου.

Περισσότερα νέα που αφορούν το ΑΠΘ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr