ΑΠΘ, Διοικητικά μέτρα, προσβασιμότητα ΑμεΑ, πανεπιστήμιο, ΑμεΑ ΑΠΘ ΑΠΘ: Διοικητικά μέτρα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο πανεπιστήμιο

ΑΠΘ: Διοικητικά μέτρα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο πανεπιστήμιο

Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ προσπαθούν να βελτιώσουν την προσβασιμότητα, ιδίως των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), εντός των χώρων του Πανεπιστημίου.

Για την αποτροπή της συνεχιζόμενης κατάληψης τμημάτων πεζοδρομίων, διαβάσεων πεζών αλλά και κρίσιμων σημείων πρόσβασης για τα ΑμεΑ από σταθμευμένα οχήματα, η Σύγκλητος του ΑΠΘ, στην υπ’ αριθμ. 2922/12.02.2016 συνεδρίασή της, αποφάσισε τη λήψη διοικητικών μέτρων. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να επιβάλλεται η απαγόρευση πρόσβασης στο campus, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, των οχημάτων που είναι αντικανονικά παρκαρισμένα.


Μέχρι τον Αύγουστο 2016 θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος ενημέρωσης και προειδοποίησης όλων των οδηγών-παραβατών. Ειδικότερα, για το διάστημα αυτό θα γίνεται τοποθέτηση προειδοποιητικών σημειωμάτων στα οχήματα που είναι αντικανονικά παρκαρισμένα, με παράλληλη καταγραφή του αριθμού κυκλοφορίας τους. Σε περίπτωση υποτροπής θα γίνεται φωτογραφική αποτύπωση των συγκεκριμένων οχημάτων (με τις πινακίδες τους) και θα ακολουθεί ατομική ειδοποίηση απαγόρευσης πρόσβασης προς τους κατόχους τους.

Μετά το πέρας της μεταβατικής αυτής περιόδου, από 1ης Σεπτεμβρίου 2016, κάθε παράβαση θα θεωρείται υποτροπή.

Παράλληλα οι Πρυτανικές Αρχές σχεδιάζουν και άλλες παρεμβάσεις στο πλαίσιο του τεχνικού προγράμματος  για την βελτίωση της προσβασιμότητας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr