φοιτητές, Συλλόγου Βλάχων Φοιτητών, Ασπροπόταμο φοιτητές, σύλλογος βλάχων φοιτητών 40 φοιτητές του Συλλόγου Βλάχων Φοιτητών Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν τον Ασπροπόταμο

ΑΠΘ | 40 φοιτητές του Συλλόγου Βλάχων Φοιτητών Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν τον Ασπροπόταμο

Τουλάχιστον σαράντα φοιτητές του Συλλόγου  Βλάχων Φοιτητών Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν για ένα τριήμερο την περιοχή του Ασπροποτάμου. Το περασμένο Σβκ 1/4 προσκαλούμενοι από φίλους βλάχους της περιοχής, οι φοιτητές  του Πανεπιστημίου συνδύασαν έναν ευχάριστο ψυχαγωγικό «weak end» καθώς από την μια πραγματοποίησαν επισκέψεις στα χωριά του Ασπροποτάμου, γεύτηκαν την ντόπια κουζίνα και φυσικά απόλαυσαν εξαιρετικές βλάχικες βραδιές με παραδοσιακή ορχήστρα.

Πρώτος προορισμός το ξενοδοχείο Μαντάνια όπου και κατέλυσαν ενώ στις θεματικές εξορμήσεις, επισκέφτηκαν το Λαογραφικό  μουσείο της Κρανιάς, όπως και το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού στα Δολιανά.


Στις «βραδυνές περιπλανήσεις» ως σημείο αναφοράς για την καταπληκτική του κουζίνα,φιλοξενήθηκαν από το ταβερνείο LA CORNO στην διασταύρωση της Κρανιάς προς Τρία Ποτάμια το οποίο για δυο βραδιές εξελίχθηκε σε κέντρο παραδοσιακής μουσικής καθώς το βλάχικο γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες ώρες της ημέρας ….

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr