υψηλότερη βαθμίδα αξιολόγησης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ, αξιολόγηση ΑΠΘ Την υψηλότερη βαθμίδα αξιολόγησης απέσπασε το ΑΠΘ

Την υψηλότερη βαθμίδα αξιολόγησης απέσπασε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Την υψηλότερη βαθμίδα «Worthy of merit» σε τετραβάθμια κλίμακα, απέσπασε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά από αξιολόγηση εξωτερικών εμπειρογνωμόνων, η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο 29 Νοεμβρίου - 5 Δεκεμβρίου 2015.

Η εξωτερική αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από Επιτροπή Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων, υπό τον συντονισμό και την ευθύνη της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ), σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία.


Το Πανεπιστήμιο έλαβε σε επιμέρους ενότητες 10 «Worthy of merit» και 15 «Positive evaluation».

«Η Επιτροπή Αξιολόγησης εξήρε τις προσπάθειες και το έργο που επιτελείται στο ΑΠΘ, τόσο στους τομείς εκπαίδευσης και έρευνας, όσο και στον τομέα της οργάνωσης και της διοίκησης, δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες για Στρατηγικό Σχεδιασμό και εκσυγχρονισμό, κυρίως μέσω της υψηλής ποιότητας και διεθνώς ανταγωνιστικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών», αναφέρεται στο μήνυμα των Πρυτανικών Αρχών για το αποτέλεσμα της εξωτερικής αξιολόγησης, ενώ διευκρινίζεται ότι «οι προτάσεις προς βελτίωση σχετίζονται στη μεγάλη πλειοψηφία τους με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο».

Σε συνέντευξη στο «Πρακτορείο 104,9 fm», ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας επισήμανε ότι πρόκειται για «μία καινούρια διαδικασία, που πρώτη φορά γίνεται στα ελληνικά Πανεπιστήμια».

«Η διαδικασία της αξιολόγησης έχει ξεκινήσει πριν από μερικά χρόνια, με αξιολογήσεις των επιμέρους τμημάτων των Πανεπιστημίων και αφού ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση για κάθε ένα από τα 41 τμήματα του Πανεπιστημίου ήλθε η ώρα να αξιολογηθεί και το ίδρυμα συνολικά. Αυτή η αξιολόγηση έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο.


Ήλθε μία Επιτροπή πέντε Ελλήνων καθηγητών από Πανεπιστήμια του εξωτερικού και για μία εβδομάδα ήταν εδώ στη Θεσσαλονίκη.


Είχαμε τρεις μέρες παρουσιάσεις του Πανεπιστημίου, ενώ συναντήθηκαν όχι μόνο με τον πρύτανη και τους καθηγητές, αλλά και με φοιτητές, εργαζόμενους, μεταπτυχιακούς, με φορείς της πόλης, είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο, την αντιπεριφερειάρχη, προέδρους επιστημονικών συλλόγων της πόλης για να δουν ποια είναι η συμβολή του Πανεπιστημίου», εξήγησε ο κ.Μήτκας.

Ολόκληρη η έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του ΑΠΘ μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

Περισσότερα νέα που αφορούν το ΑΠΘ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr