Παράσταση διαμαρτυρίας, φοιτητικών συλλόγων, Θεσσαλονίκη

Παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων στην Θεσσαλονίκη

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΑΠΘ και στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες φοιτητές του ΑΠΘ, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό «έγκλημα», που ετοιμάζεται να διαπράξει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το οποίο διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και καταδικάζει τη νέα γενιά.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, που πραγματοποιήθηκε με απόφαση 13 φοιτητικών συλλόγων, ανάρτησαν πανό και απαίτησαν: Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των φοιτητών, χορήγηση φοιτητικού βιβλιαρίου σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζει πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στήριξη της δομής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΑΠΘ με πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών σε Υγεία - Πρόνοια. Πρακτική άσκηση με πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα, να συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος της πρακτικής στο συντάξιμο χρόνο.

Επίσης, απαίτησαν να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών, να μη χαθεί το εξάμηνο για τους μετεγγραφέντες, να έχουν πρόσβαση σε όλες τις παροχές φοιτητικής μέριμνας.

Στη συνέχεια, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΜΑΣ πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου αναρτήθηκε γιγαντοπανό που καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω το Ασφαλιστικό - έκτρωμα, τους φοιτητές λαϊκών οικογενειών να μη γίνουν συνένοχοι στην αντιλαϊκή πολιτική και να συμμετάσχουν μαζί με το ΠΑΜΕ και τον υπόλοιπο λαό στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με αποφάσεις οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Φυσικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Μαθηματικού, Χημείας, Τοπογράφων, Ψυχολογίας, Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής, Γερμανικής Φιλολογίας, Γαλλικής Φιλολογίας.

Αποφάσεις για συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική Απεργία στις 4/2 με το ΠΑΜΕ, έχουν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Μαθηματικού, Φυσικού, Γεωλογικού, Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής, Γαλλικής Φιλολογίας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr