εκδηλώσεις, Φοιτητικής Εβδομάδας, ΑΠΘ, πρόγραμμα

Συνεχίζονται, με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις της Φοιτητικής Εβδομάδας του ΑΠΘ [Δείτε το πρόγραμμα]

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 15.00, στο Αμφιθέατρο της νέας πτέρυγας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί ένα θεατρικό δρώμενο, με τίτλο «Νεκρή Φύση σε Χαντάκι και Άλλες Μικρές Ιστορίες Βίας», διάρκειας 40 λεπτών, από τη θεατρική ομάδα του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, «Bald Theatre»

Πρόκειται για μια συρραφή αποσπασμάτων από περιστατικά βίας των έργων:

1. Είσαστε όλοι σας καθάρματα - Ροντρίγκο Γκαρσία

2. Δίψα - Σάρα Κέιν

3. Νεκρή φύση σε χαντάκι - Φάουστο Παραβιντίνο

4. Ο θεός της Κόλασης - Σαμ Σέπαρντ

5. Σφαγείο - Ιλάν Χατσόρ

6. Είσαι αρκετά μεθυσμένος για να πεις σ' αγαπώ; - Κάριλ Τσέρτσιλ

Η ομάδα αποτελείται από 16 φοιτητές και, σύμφωνα με τους συντελεστές, αποπειράται να ρίξει φως σε ένα συγκριμένο θέμα, τη βία, έχοντας ως αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι και το προσφυγικό.

Παίζουν οι φοιτητές: Χρήστος Γκρόζος, Μαρία Καλαιτζή, Γιώργος Ρήγας, Δήμητρα Αγγελάκη, Γιώτα Σαπανίδου, Σοφία Χριστοφίδου, Χαρά Χαλατζούκα, Άγγελος Απάλλας, Τάσος Μπερμπέρης, Νάσος Τσιωνάς, Βάιος Βλάχος, Ίριδα Χριστοδούλου.

Σκηνοθεσία: Χαρά Τόπα. Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Κατράνα.

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό.

Πιο συγκεκριμένα:

Παρασκευή 11/12/2015

Συναυλία

Red Way, 11(έντεκα), Circus Veil

Γρασίδια Φιλοσοφικής

Ώρα: 21:00

11

Είμαστε οι 11, ένα συγκρότημα, το οποίο ξεκίνησε διασκευάζοντας ελληνόφωνη ροκ και στην πορεία μετεξελίχθηκε επηρεαζόμενο και από άλλα μουσικά είδη. Έχοντας ο καθένας διαφορετικές μουσικές επιρροές και με την πρόσφατη προσθήκη του βιολιού θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα βασισμένο σε δικές μας δημιουργίες!!

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

RedWay

Είμαστε ένα συγκρότημα κυρίως ελληνικού και ξένου ροκ ακούσματος. Η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε βοήθησε στο να καταφέρουμε να κάνουμε αρκετές εμφανίσεις με γνωστά ονόματα. Η έλλειψη οικονομικής ενίσχυσης μας εμποδίζει στην ηχογράφηση δικών μας έτοιμων τραγουδιών. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε δυναμικά και ευδιάθετα με σκοπό την διασκέδαση του κόσμου αλλά και την δικιά μας.

Circus Veil

Έχοντας ήδη μια Demo κυκλοφορά και δύο Singles - Video Clips στη πλάτη τους, oι Circus Veil είναι μια νέα Rock/Metal μπάντα από τη Θεσσαλονίκη που συνδυάζοντας την ενέργεια και τη δημιουργικότητά της αποδεικνύει ότι είναι έτοιμη για πολλά ακόμη.

Ξεκίνησε στα τέλη του 2010 από μαθητές λυκείου και γυμνασίου με διαφορετικό όνομα και μετά από μερικά χρόνια πολλών live εμφανίσεων και πειραματισμών, στα τέλη του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο ομώνυμο Demo. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν τα δύο νέα και πολλά υποσχόμενα Singles, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία τόσο του νέου τους ΕΡ, όσο και του πρώτου τους Full – Length δίσκου.

Σάββατο 12/12/2015

«Το ε.ΜΜΕ.ίς πάει Αριστοτέλους»

Συντονιστές εκδήλωσης: Άννα Μαυρίκου, Βασίλης Μαυρόπουλος, Αγγελική – Ελένη

Μπιτζούνη, Πέτρος Τσουκαλέλης.

Πλατεία Αριστοτέλους

Το περιοδικό των φοιτητών του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., «ε.ΜΜΕ.ίς», ανοίγει τις πόρτες του στους αναγνώστες, μιλώντας για ειδήσεις, ανθρώπινες ιστορίες και δημοσιογραφικές αξίες. Φυσικά δε θα λείπει το τραγούδι!

Τετάρτη 16/12/2015

Ταξιδεύοντας στην ελληνική μουσική

Βαφοπούλειο - Γ. Βαφοπούλου 3

Ώρα: 20:00

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Δύο φωνές με τη συνοδεία πιάνου κάνουν ένα οδοιπορικό στην ανθολογία του ελληνικού τραγουδιού: Από το λόγιο τραγούδι των επτανήσιων συνθετών του 19ου αιώνα έως την σύγχρονη μουσικοποιητική (αντί)πραξη του Χρήστου Σαμαρά.

Πέμπτη 17/12/2015

Κυνήγι θησαυρού

Λαογραφικό Μουσείο & Αρχείο Α.Π.Θ. – Φοιτητική Ομάδα Co.Mv.o.S 

Λαογραφικό Μουσείο & Αρχείο Α.Π.Θ. - Παλαιό κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής_ υπόγειο, αρ. 8.

Ώρα: Από 14:00 έως 18:00

Το Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. μαζί με την Φοιτητική Ομάδα Co.Mv.o.S διοργανώνουν κυνήγι θησαυρού κρυμμένων αινιγμάτων μέσα στο Μουσείο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι γρήγοροι στην σκέψη και όχι στα πόδια....

Είμαι, είμαι, μα τι είμαι.

Σαν με πεις παύω να είμαι. Τι είμαι;

Πέμπτη 17/12/2015

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

Ορχήστρα ΑΠΘ

Αίθουσα τελετών ΑΠΘ

Ώρα: 20:00

Η Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προέκυψε από τη θελκτική θεώρηση ότι, πέρα από τα μαθήματα, τα εργαστήρια, τα σπουδαστήρια, τις κλινικές και τις βιβλιοθήκες μια πιο άμεση και ζωντανή επικοινωνία των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας τόσο μεταξύ τους, όσο και με την κοινωνία της πόλης, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη μουσική. Η Ορχήστρα του Α.Π.Θ. έχει πραγματοποιήσει σειρά συναυλιών στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ο.Μ.Μ.Θ., στις εκδηλώσεις των Δημητρίων, στο Ηράκλειο, στην Κοζάνη, στα Ιωάννινα, στη Βέροια, στη Νάουσα στη Σύμη κ.α. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει με ιδιαίτερη επιτυχία συναυλίες στο εξωτερικό, ενταγμένες στα προγράμματα καταξιωμένων διεθνών φεστιβάλ ορχηστρών νέων. Η φετινή Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Φοιτητικής Εβδομάδας. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 21.00 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συμφωνικά έργα στο πνεύμα των Χριστουγέννων και επίσης, Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες ενορχηστρωμένες για συμφωνικά σχήματα.

Φοιτητική Εβδομάδα ΑΠΘ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr