Κινητοποίηση φοιτητών στο κτίριο διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Κινητοποίηση στο κτίριο διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, φοιτητές του ΜΑΣ, καταγγέλλοντας την πολιτική υποχρηματοδότησης και έλλειψης εκπαιδευτικών, που οδηγεί τα ιδρύματα ένα βήμα πριν το «λουκέτο».

Η θέρμανση στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αποτελεί παρελθόν, αφού έχει να μπει πετρέλαιο εδώ και 3 χρόνια. Οι τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές οδηγούν στην πλήρη υποβάθμιση των σπουδών. Είναι χαρακτηριστικό ότι εργαστήρια και θεωρίες είτε καταργούνται είτε συγχωνεύονται. Από τους 200 καθηγητές που ζήτησε με επιστολή του στο υπουργείο Παιδείας ο πρόεδρος του ΤΕΙ, συνολικά για το Ιδρυμα, θα προσληφθούν μόνο 14. Οι σπουδαστές πληρώνουν πανάκριβα σημειώσεις και βιβλία καθώς και τα αναλώσιμα, από το πρώτο κιόλας έτος.

Οι σπουδαστές απαίτησαν: Να επιστραφούν τα αποθεματικά που κλάπηκαν 2 φορές μέχρι τώρα από τα ιδρύματα (από το ΤΕΙΘ πήραν 8 εκατ. ευρώ), ούτε 1 ευρώ από τους σπουδαστές για σίτιση - στέγαση - βιβλία - μεταφορές. Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές. Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών. Να λυθεί τώρα το ζήτημα της θέρμανσης του ΤΕΙ και των εστιών. Να ξεκινήσουν τώρα οι εργασίες συντήρησης στις εστίες. Να εξασφαλισθεί μόνιμη στέγαση για τους σπουδαστές που μένουν στις εστίες κ.ά.

Δείτε ΕΔΩ τις διαδικασίες ολοκλήρωσης των εγγραφών για κάθε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ.

Μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr οι Πρωτοετείς Φοιτητές θα ενημερωθούν ΠΡΩΤΟΙ για τις μετεγγραφές, δηλώσεις μαθημάτων, δωρεάν σίτιση, δωρεάν στέγαση, φοιτητικά συγγράμματα, φοιτητικό πάσο, φοιτητικά επιδόματα κτλ. Μείνετε Συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση! 

Είσαι Φοιτητής στο ΑΠΘ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΑΠΘ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr