φοιτητές Ιατρικής, ΑΠΘ, Γιατρών του Κόσμου

62 φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ στο πλευρό των Γιατρών του Κόσμου

Φέτος 62 φοιτητές Ιατρικής που φοιτούν από το τρίτο έως το έκτο έτος, θα στελεχώσουν και θα παρέχουν βοήθεια στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νίκη 2015- Νέοι Γιατροί κατέχουν τα ηνία 2015».

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ)-Παράρτημα Θεσσαλονίκης με έδρα το ΑΠΘ και θα ολοκληρωθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2015, οπότε θα έχουν συμπληρωθεί συνολικά 461 ώρες εθελοντικής προσφοράς.

Στόχος του προγράμματος είναι η προσφορά υποστηρικτικού έργου στους εθελοντές Γιατρούς τους Κόσμου αλλά και η βελτίωση των κλινικών-ιατρικών γνώσεων και δεξιοτήτων των φοιτητών στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, μέσα από την παροχή βοήθειας σε ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό ανθρώπων που έχουν πραγματική ανάγκη.

Η ΕΕΦΙΕ έχει διαθέσει επιλογές ώστε περισσότεροι φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές επέλεξαν μέσω ειδικοτήτων που περιλαμβάνουν την Πνευμονολογία, Καρδιολογία, ΩΡΛ, Γυναικολογία, Ουρολογία, Παθολογία, Παιδιατρική, Χειρουργική, Αιματολογία, Γαστρεντερολογία, Γενική Ιατρική, Διατροφολογία, Ακτινολογία, Διαβητολογία, Νευρολογία και Ψυχιατρική. Να σημειωθεί ότι πέρσι μετείχαν στο πρόγραμμα 75 φοιτητές ενώ τις προηγούμενες χρονιές 40 ανά έτος.

Είσαι Φοιτητής στο ΑΠΘ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΑΠΘ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr