ΑΠΘ, Συμφωνία συνεργασίας, με οικονομικό πανεπιστήμιο, Ανατολικής Κίνας

ΑΠΘ: Συμφωνία συνεργασίας με το μεγαλύτερο οικονομικό πανεπιστήμιο της Ανατολικής Κίνας

Συμφωνία Επιστημονικής Συνεργασίας με το μεγαλύτερο οικονομικό Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Κίνας «Shanghai Finance University» υπέγραψε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας.

Η Συμφωνία προβλέπει την ενίσχυση της ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίαςμεταξύ των δύο Ιδρυμάτων, καθώς και των ανταλλαγών μελών ΔΕΠ και φοιτητών, σε τμήματα που είναι κοινά στα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα,Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του «ShanghaiFinanceUniversity», ήταν η Αντιπρόεδρος, Καθηγήτρια ChenJingying, που συνοδευόταν από τον Κοσμήτορα της Σχολής Διεθνών Σχέσεων, Καθηγητή FangShoujiang και την Αντιπρόεδρο του ερευνητικού κέντρου «ShanghaiSci-Tech & ResearchCentre», Καθηγήτρια ChenWenjun. Εκ μέρους του ΑΠΘ συμμετείχαν επίσης η Αναπληρώτρια Πρύτανη Ανθρώπινων Πόρων, Καθηγήτρια Παρασκευή Πατάκα και ο Αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικών, Αν. Καθηγητής Νικόλαος Βαρσακέλης.

Το «ShanghaiFinanceUniversity» είναι δημόσιο ακαδημαϊκό ίδρυμα με ειδίκευση στους τομείς των οικονομικών, των χρηματοοικονομικών, της νομικής και της διοίκησης επιχειρήσεων. Στη φετινή κατάταξη κινεζικών Πανεπιστημίων κατέλαβε την 73 θέση ανάμεσα σε 2.000 Πανεπιστήμια. Η Συμφωνία με το «Shanghai Finance University» είναι η δέκατη κατά σειρά που συνάπτει το ΑΠΘ με Πανεπιστήμια της Κίνας.

Αντιπροσωπεία από το «ChinaScholarshipCouncil» στο ΑΠΘ

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών της Κίνας (“China Scholarship Council”), αντίστοιχο του ΙΚΥ της Ελλάδας, με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα, Liu Jinghui και παρουσία του Μορφωτικού Ακολούθου της Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα, Zhang Zhan, είχε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, στην Πρυτανεία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χρυσάφης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Ε. Κωτσάκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Ι. Γεωργιάδου.

Στη συνάντηση αφού αναφέρθηκαν οι υφιστάμενες συνεργασίες του ΑΠΘ με Πανεπιστήμια της Κίνας, τόσο σε επίπεδο Διαπανεπιστημιακών Συμφωνιών, όσο και σε επίπεδο ERASMUSMUNDUS και του νέου προγράμματος ERASMUS+International, εκφράστηκε η πρόθεση του «ChinaScholarshipCouncil» να διευρύνει τον αριθμό των υποτροφιών που θα χορηγήσει, εντός του νέου έτους, σε κινέζους φοιτητές που θα φοιτήσουν στο ΑΠΘ.

Περισσότερα νέα για το ΑΠΘ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr