ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Σχολίασε το άρθρο

Προσθέστε το Φοιτητικά Νέα ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Χωρίς Μετρό για έναν μήνα οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης! Πότε τίθεται εκτός λειτουργίας και πότε θα επαναλειτουργήσει

Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα σημαντικό διάστημα αλλαγών στις μετακινήσεις τους, καθώς το Μετρό της πόλης θα κλείσει από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου 2025. Ο λόγος είναι η διεξαγωγή των αναγκαίων δοκιμών συρμών και συστημάτων στο πλαίσιο της επέκτασης της γραμμής προς Καλαμαριά.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σε σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικό Μετρό Α.Ε., με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών Κωνσταντίνου Κυρανάκη, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Ταχιάου, καθώς και εκπροσώπων των φορέων ΟΣΕΘ, ΟΑΣΘ και THEMA.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, που περιλαμβάνει και χιλιάδες φοιτητές που μετακινούνται καθημερινά, θα τεθούν σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα ενίσχυσης της αστικής συγκοινωνίας:

  • Νέα λεωφορειακή γραμμή Μ1: θα συνδέει τη Νέα Ελβετία με τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, ακολουθώντας κατά κύριο λόγο τη διαδρομή του Μετρό. Τα δρομολόγια θα διαρκούν περίπου 30–35 λεπτά με συχνότητα κάθε 7–10 λεπτά.
  • Πύκνωση δρομολογίων: Οι γραμμές 3Κ, 31, 39 και 58 θα ενισχυθούν, μειώνοντας τον μέσο χρόνο διέλευσης σε 8–10 λεπτά από 12–18 λεπτά που ισχύει σήμερα.
  • Επιπλέον λεωφορεία: Ο στόλος του ΟΑΣΘ θα ενισχυθεί με 325 οχήματα, ενώ η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης θα δρομολογεί 182 οχήματα, με το συνολικό αριθμό να υπερβαίνει τα 500 λεωφορεία.

Σημαντική διευκόλυνση για τους φοιτητές που διαθέτουν προσωποποιημένες κάρτες (μηνιαίες, τριμήνες ή εξαμήνου) είναι ότι θα λάβουν ισόχρονη επέκταση στη διάρκεια ισχύος τους, ώστε να μην χάσουν τις προπληρωμένες διαδρομές.

Στο αμαξοστάσιο του Μετρό βρίσκονται ήδη τέσσερις νέοι συρμοί, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται άλλοι τρείς, από τους συνολικά δεκαπέντε που προβλέπεται να δρομολογηθούν στο δίκτυο.

Η κανονική λειτουργία του Μετρό, με νέο διευρυμένο ωράριο, θα αποκατασταθεί σταδιακά από τις 11 Δεκεμβρίου και πλήρως από τις 21 Δεκεμβρίου 2025, δίνοντας τέλος στις προσωρινές δυσκολίες μετακίνησης για τους φοιτητές και τους κατοίκους της πόλης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Προσθήκη σχολίου...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.