Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης απειλεί με κατάσχεση το ταμείο του δήμου Ηρακλείου! Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης απειλεί με κατάσχεση το ταμείο του δήμου Ηρακλείου!

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης απειλεί με κατάσχεση το ταμείο του δήμου Ηρακλείου!

Με κατάσχεση απειλείται ο δήμος Ηρακλείου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για οφειλές από τον Μάιο του 2003! Πρόκειται για ποσά που φτάνουν τις 32.000 ευρώ και αφορούν σε 3 προγραμματικές συμβάσεις που είχε υπογράψει ο δήμος στο τέλος της θητείας του Κώστα Ασλάνη και ολοκληρώθηκαν στο πρώτο διάστημα της θητείας του Γιάννη Κουράκη.

Οι συμβάσεις αφορούσαν στην εκπόνηση ερευνητικού έργου με αντικείμενα:


α) Συγκρότηση και υλοποίηση προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου

β) Προετοιμασία προκήρυξης και υποστήριξη υλοποίησης του Πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας

γ) Προετοιμασία προκήρυξης και υποστήριξη υλοποίησης του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου

Τα χρήματα αυτά δεν εξοφλήθηκαν, με συνέπεια το 2007 το Πανεπιστήμιο να προσφύγει σε βάρος του δήμου Ηρακλείου με αγωγές, τις οποίες και κέρδισε.

Επειδή όμως και πάλι τα χρήματα δεν πληρώθηκαν, το Αριστοτέλειο εξέδωσε κατασχετήριο, επιδιώκοντας να κάνει κατάσχεση στο δημοτικό ταμείο, μέσω λογαριασμού του δήμου στην Τράπεζα Πειραιώς!

Το θέμα πάντως συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής η οποία αποφάσισε να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο να πληρωθούν τα χρήματα, πριν ο δήμος υποστεί την κατάσχεση.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr