Συνεχίζεται για ακόμη μία εβδομάδα η κατάληψη στη Νομική ΑΠΘ / ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

Συνεχίζεται για ακόμη μία εβδομάδα η κατάληψη στη Νομική ΑΠΘ

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης. Σήμερα νωρίς το πρωί εισέβαλαν αστυνομικές δυνάμεις στο κτίριο του ΑΠΘ για να απομακρύνουν φοιτητές από τη Νομική Σχολή. Οι φοιτητές ωστόσο προχώρησαν σε ανακατάληψη της Σχολής μετά από λίγη ώρα.

Η γενική συνέλευσης ξεκίνησε στις 4μμ και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο αμφιθέατρο "ΕΥΡΥΓΕΝΗΣ". Πιο αναλυτικά, 162 άτομα ψήφισαν υπέρ του πλαισίου συντονιστικής επιτροπής κατάληψης και 34 υπέρ του Ανοιχτού πλαισίου κατάληψης. Τα αποτελέσματα:


Πλαίσιο συντονιστικής επιτροπής κατάληψης: 162 
Ανοιχτό πλαίσιο κατάληψης: 34
Λευκά: 3

Οι φοιτητές αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Για άλλη μία εβδομάδα ο σύλλογος μας συνεχίζει να κινείται αγωνιστικά και μπαίνει στην έκτη εβδομάδα καταλήψεων, αφού υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης. Η σημερινή συνέλευση κλήθηκε εκτάκτως μετά τη σημερινή αστυνομική επέμβαση και την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψής μας. Παρά την προσπάθεια που ενορχηστρώθηκε από τον Γκλαβίνη και υλοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ, οι φοιτητές προχώρησαν σε επανακατάληψη της σχολής. Ο φοιτητικός σύλλογος σήμερα έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως δεν τρομοκρατείται από τα ΜΑΤ, οι φοιτητές δεν λυγίζουν στους εκβιασμούς του Υπουργείου και δεν κάνουμε βήμα πίσω μέχρι να διασφαλίσουμε ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν θα ψηφιστεί και δεν θα εφαρμοστεί ποτέ».

Υπενθυμίζεται πως ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης, τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποίησε τους φοιτητές με email ότι δεν θα διενεργηθούν διαδικτυακές εξετάσεις και εάν συνεχιστεί η κατάληψη θα χαθεί η εξεταστική (ολόκληρο το email εδώ). Επισημαίνεται επιπλέον ότι η Γραμματεία της Νομικής Σχολής ανακοίνωσε την έναρξη της διδασκαλίας των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου 2024 την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. Πριν από λίγα λεπτά (και συγκεκριμένα στις 17:15) απεστάλη νέα ενημέρωση προς τους φοιτητές αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: "Εάν η Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου επιδείξει υπευθυνότητα και θέσει, έστω και τώρα, κάποια όρια στη φοιτητική διαμαρτυρία, τότε είναι βέβαιο πως η Σχολή Θα εξαντλήσει έτι περαιτέρω τα χρονικά περιθώρια που έχει στη διάθεσή της για να διενεργήσει άμεσα τις εξετάσεις των υποχρεωτικών μαθημάτων που χάθηκαν μέχρι τώρα".

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της Γ.Σ. του Φ.Σ.

Το κάλεσμα για Γ.Σ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ 19/02 ΣΤΙΣ 16:00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΥΡΥΓΕΝΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Καταγγέλουμε την εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ, όπου σήμερα, ξημερώματα Δευτέρα 19/02, πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφάλεια εισέβαλαν στο κτίριο της ΝΟΠΕ για να εκκενώσουν την κατάληψη της νομικής! Καταγγέλουμε τον κοσμήτορα της σχολής, Γκλαβίνης, που έδωσε εντολή στις δυνάμεις καταστολής να εκκενώσουν την κατάληψη και να απομακρύνουν τους φοιτητές του, που την περιφρουρούν. Πρόκειται για την μόνη κοσμητεία πανελλαδικά που στέλνει τα ΜΑΤ να εκκενώσουν την κατάληψη του φοιτητικού συλλόγου και που δίνει τα ονόματα των φοιτητών του στην αστυνομία! Ο κοσμήτορας, μάλιστα, τόλμησε 2 λεπτά μετά την εκκένωση να στείλει μέιλ στους φοιτητές πως η «Δημόσια δύναμη επενέβη» για να λήξει την κατάληψη, χαρακτηρίζοντας την κατάληψη παράνομη και μιλώντας για αποκατάσταση της λειτουργίας του πανεπιστημίου. Να παραιτηθεί τώρα!

Η προσπάθεια καταστολής των αγώνων μας δε θα περάσει. Η κυβέρνηση οι πρυτανικές αρχές και η κοσμητεία της νομικής που υποκίνησε την είσοδο των ματ έχουν μεγάλη ευθύνη για τα απαράδεκτα γεγονότα. Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει επενδύσει με κάθε τρόπο στην απονομιμοποίηση των αγώνων μας με σκοπό να τρομοκρατήσει τους φοιτητές. Αντιλαμβάνεται την όξυνση της διεκδικητικότητας του των αγώνων μας και γι αυτο γιγαντώνει την κατασταλτική της προσπάθεια.

Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες, δίνουν εδώ και έξι εβδομάδες αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στο νομοσχέδιο που τέθηκε προς δημόσια διαβούλευση, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προκειμένου να έχουμε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, πτυχία με αξία και επαγγελματικά δικαιώματα που θα μας κατοχυρώνουν εργασία στο αντικείμενο μας. Δεν τρομοκρατούμαστε!

Ο ΦΣ Νομικής επανακατέλαβε τη σχολή συνεχίζοντας την υλοποίηση της απόφασης του συλλογικού τους οργάνου καθιστώντας σαφές πως το φοιτητικό κίνημα δεν καταστέλλεται, δεν τρομοκρατείται! Η κατάληψη της νομικής συνεχίζεται! Δεν κάνουμε βήμα πίσω όσες δυνάμεις καταστολής κι αν στείλει ο Γκλαβίνης!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΘ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr