Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη οι φοιτητές είχαν καταλάβει το Κτίριο του Πανεπιστημίου την ώρα που συνεδρίαζε η Σύγκλητος του.

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης έγιναν επεισόδια με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυο τραυματίες.  

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠE, περίπου 100 άτομα, νεαρής ηλικίας, ντυμένα στα μαύρα, επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα της αίθουσας, όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος, στο Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ.

Επειτα από πολύωρη προσπάθεια, όπως αναφέρει το thestival οι φοιτητές που είχαν εισέλθει στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ κατάφεραν και έσπασαν την πόρτα που οδηγεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου του ιδρύματος. Μάλιστα κάποιοι άναψαν φωτιά σε ένα χαρτί και το πέταξαν, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά η μοκέτα της αίθουσας

Σκοπός των φοιτητών ήταν να παραβρεθούν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου και να καταγγείλουν τον αποκλεισμό των φοιτητών από αυτήν.

Τελικά, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, έπειτα από διαπραγματεύσεις, οι φοιτητές υποχώρησαν στο ισόγειο του κτηρίου και κλήθηκε κλειδαράς να απεγκλωβίσει καθηγητές και εργαζόμενους, που είχαν εγκλωβιστεί στον 7ο, καθώς η κλειδαριά της πόρτας είχε καταστραφεί από τις φθορές.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr