Αιτήματα φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ για τα μαθήματα και την επερχόμενη εξεταστική

Αιτήματα φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ για τα μαθήματα και την επερχόμενη εξεταστική

Επιστολή με παραλήπτες τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας για τη δια ζώσης εξεταστική και περίοδο διδασκαλίας απέστειλαν φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ. 

Μεταξύ των αιτημάτων των φοιτητών είναι να δοθεί μία λύση στην (περίπτωση άρνησης του αιτήματος τους στο να πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως οι εξετάσεις), για όσους νοσούν η για όσους τυχόν να νοσήσουν κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.


Αναλυτικά όλα όσα αναφέρουν στην επιστολή τους όπως την έχουν προωθήσει στα «Φοιτητικά Νέα»:

Αξιότιμη κυρία Κεραμέως, Αξιότιμε κύριε Πλεύρη,

Έπειτα από εκτενή συζήτηση του τέταρτου έτους της Ιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παίρνουμε την πρωτοβουλία να παραθέσουμε και εμείς με τη σειρά μας τις ενστάσεις μας όπως και τους προβληματισμούς μας σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει λόγω της αύξησης κρουσμάτων και διασποράς λόγω της COVID 19.

Όπως και στο μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας μας έτσι και στη πανεπιστημιακή κοινότητα, υπάρχουν φοιτητές που νοσούν ήδη, φοιτητές που είναι ασυμπτωματικοί αλλά ήρθαν σε επαφή με κρούσμα και έχουν αρνητικά self/rapid test, φοιτητές που βρίσκονται υπό την στέγη γονέων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως και άλλοι που οι ίδιοι συγκαταλέγονται σε ευπαθείς ομάδες.Γνωρίζουμε όλοι μας και είναι φυσικό να υπάρχει μια έντονη διασπορά στην πανεπιστημιακή κοινότητα η οποία όμως δεν είναι εύκολο να είναι γνωστή έγκυρα και έγκαιρα στην Ιατρική σχολή του Α.Π.Θ όπως επίσης και το ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό προσωπικού όπως και φοιτητών είναι εμβολιασμένοι αλλά παρόλα αυτά σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αποτρέπουν κανένα στο να νοσήσει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας τα πανεπιστήμια ξεκινούν τη δια ζώσης διδασκαλία την ερχόμενη εβδομάδα 10/1 όπως και τη διεξαγωγή δια ζώσης εξετάσεων με βάση τον προκαθορισμένο προγραμματισμό, πράγμα το οποίο εύλογα μας παραξενεύει διότι αν γίνουν δια ζώσης, ελλοχεύει ο κίνδυνος αρκετά παιδιά να νοσήσουν και κατ' επέκταση να χάσουν τις εξετάσεις εργαστηρίου, κλινικών (και άρα και του αμφιθεάτρου) και όχι μόνο λόγω υποχρέωσης τήρησης της προβλεπόμενης καραντίνας. Επιπρόσθετα πολλοί από εμάς μετά την 5ήμερη καραντίνα "δείχνουν" θετικοί σε διαγνωστικά self/rapid test, επομένως υπάρχει σημαντική πιθανότητα μετάδοσης και ελλείψει εμφανούς συμπτωματολογίας.

Τι θα συμβεί λοιπόν σε όλους εκείνους όσοι θα νοσήσουν λόγω της ελλιπούς πρόβλεψης και συνάμα προστασίας των φοιτητών;

Είναι προτιμότερο και ίσως πιο δίκαιο να δώσουμε όλοι εξετάσεις μέσω διαδικτύου όπως και να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα που υπολείπονται εξ αποστάσεως, παρά να δώσουν όσοι "τυχεροί" δεν κόλλησαν ήδη ή δεν κολλήσουν.

Αίτημα όλων που στέλνουμε αυτό το μήνυμα είναι να διεξαχθούν στις προβλεπόμενες ημερομηνίες οι εξετάσεις των εργαστηρίων, των κλινικών όπως και του αμφιθεάτρου, διαδικτυακά μέσω κάποιας πλατφόρμας και όχι διά ζώσης ακριβώς όπως το ίδιο συνέβη την προηγούμενη χρόνια όπου ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν 200 και όχι 40.000.

Παρακαλούμε πολύ στο να δοθεί μία λύση στην περίπτωση άρνησης του αιτήματος μας, για όσους νοσούν η για όσους τυχόν να νοσήσουν κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.

Θέλουμε όλοι μία εκπαίδευση δια ζώσης αλλά πρωτίστως να είμαστε κι εμείς και εσείς υγιείς και ασφαλείς. Παρακαλούμε στην κατανόηση σας.

Με εκτίμηση,
Φοιτητές 2ου και 4ου έτους Ιατρικής σχολής

*τις επιστολές σας μπορείτε να τις στέλνετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επιστολή Φοιτήτριας: Κυρία Κεραμέως είναι άδικο να πάει χαμένη η εξεταστική ενός εξαμήνου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr