Έληξε την Πέμπτη, 27/11, η κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η πρυτανεία του οποίου είχε κλείσει για μία εβδομάδα.

Σε σχετική ανακοίνωση οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος τονίζουν: «Αν η σημερινή κατάσταση συνεχιστεί, το ΑΠΘ θα αντιμετωπίσει -τόσο λόγω του γραφειοκρατικού πλαισίου λειτουργίας, όσο και λόγω των διακοπών λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών από τις καταλήψεις- αυτά ακριβώς τα προβλήματα, τα οποία αύριο θα αποτελούν το λόγο διαμαρτυρίας των ίδιων ομάδων, αλλά τότε πλέον δικαιολογημένα και των υπόλοιπων φοιτητών.

» Τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση όλων των θεμάτων της καθημερινότητας, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με κλειστές διοικητικές υπηρεσίες.

» Κάθε ημέρα κατάληψης του κτιρίου της Διοίκησης, πέρα από το σημαντικό οικονομικό κόστος και την επιβάρυνση των υπαλλήλων, συνεπάγεται, για παράδειγμα αυτό τον καιρό, άλλη μια μέρα χωρίς προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για κτίρια τμημάτων εκτός της κεντρικής πανεπιστημιούπολης ή ανάλογη καθυστέρηση στις διαδικασίες του διαγωνισμού καθαριότητας για το επόμενο έτος ή εκτέλεσης τεχνικών έργων και προμηθειών» καταλήγει το κείμενο.