Παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, που ήθελε να φασιστοποιηθούμε

Την παραίτηση του υπέβαλε και έγινε αποδεκτή από τον πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Περικλή Μήτκα ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος κ. Γιάννης Τζιφόπουλος.

Ο κ. Τζιφόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του μετά την αποκάλυψη ότι σε παλαιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη σε σταθμό της Κατερίνης φέρεται να είχε πει μεταξύ άλλων σχολιάζοντας την κατάσταση στα πανεπιστήμια ότι "πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας. Γιατί δεν βλέπω να αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας. Αν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε".

Δείτε το BINTEO με την απίστευτη δήλωση αντιπρύτανη: Πρέπει να φασιστοποιηθούμε. Να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανεία του ΑΠΘ αναφέρεται:


"Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Περικλής Μήτκας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Αναπληρωτή Πρύτανη, Καθηγητή Ιωάννη Τζιφόπουλου.

Οι δηλώσεις του κ. Τζιφόπουλου, όπως παρουσιάστηκαν σήμερα στα Μ.Μ.Ε., δεν εκφράζουν, σε καμία περίπτωση, τις θέσεις και τις απόψεις της Πρυτανείας του Α.Π.Θ."

Με βάση τον νέο νόμο οι αντιπρυτάνεις ορίζονται από τον Πρύτανη και ο αντικαταστάτης του κ.Τζιφόπουλου αναμένεται να οριστεί εντός των επόμενων ημερών.

"Οι τελευταίες πρωτοφανέρωτες εξελίξεις αναδεικνύουν ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια στο σύνολό τους διοικούνται σήμερα από τις πιο αυταρχικές πρυτανείες μεταπολιτευτικά", ανέφερε ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογίας στην καταγγελία του για τον κ.Τζιφόπουλο.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Πανεπιστημιακή Κίνηση ΑΕΙ καταδίκασε τις θέσεις που διατύπωσε ο κ.Τζιφόπουλος και κάλεσε "το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας να καταδικάσει τέτοιες απόψεις και τις πρακτικές που απορρέουν από αυτές".

Σημειώνεται ότι το βίντεο με τη δήλωση του προέδρου της Φιλοσοφικής Σχολής δόθηκε στη δημοσιότητα από τον σύλλογο φοιτητών του τμήματος. Ο κ. Τζιφόπουλος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη φράση αποκόπηκε επιλεκτικά από την όλη συζήτηση στην τηλεόραση και το όλο πνεύμα της συνέντευξης δεν συνάδει με τις φράσεις που τού αποδόθηκαν και οι οποίες, όπως υποστήριξε, ειπώθηκαν εν τη ρύμη του λόγου.

Διαβάστε Επίσης: Ο φοιτητικός σύλλογος του ΑΠΘ καταγγέλλει με επίσημη ανακοίνωση τις κατάπτυστες δηλώσεις του αντιπρύτανη

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr