Νομική Σχολή ΑΠΘ για ρύθμιση Κολλεγίων: Σε ευθεία αντίθεση προς τη συνταγματική αρχή της ισότητας

Νομική Σχολή ΑΠΘ για ρύθμιση Κολλεγίων: Σε ευθεία αντίθεση προς τη συνταγματική αρχή της ισότητας

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα ενάντια στη ρύθμιση της ισοτιμίας των τίτλων σπουδών των κολεγίων με εκείνους των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εξέδωσε η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η Συνέλευση του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:


Η Συνέλευση του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη νομοθετική αλλαγή με την οποία οι τίτλοι σπουδών των κολεγίων αναγνωρίζονται ως ισότιμοι με εκείνους των ΑΕΙ (άρθρο 50 ν. 4653/2020), διαπιστώνει ότι η ρύθμιση αυτή βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση προς τη συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς εξομοιώνει προδήλως ανόμοιες καταστάσεις.

Θεωρεί επιπλέον ότι, στο μέτρο που τα κολέγια δεν υπόκεινται στις αυτές προϋποθέσεις ελέγχου και αξιολόγησης με τα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα, η συγκεκριμένη εξομοίωση παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της αξιοκρατίας.

Αμφότερες οι αρχές αυτές είναι θεμελιώδεις για την ορθή λειτουργία του κράτους δικαίου, και ιδιαίτερα στο πεδίο της εκπαίδευσης.

Η Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, καθηγήτρια κ. Ε. Συμεωνίδου-Καστανίδου.

Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ αποφάσισε την ίδρυση Ερευνητικής Ομάδας Δικαίου & Πληροφορικής

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr