Φιλολογία ΑΠΘ: Νέα απόφαση για κατάληψη

Φιλολογία ΑΠΘ: Νέα απόφαση για κατάληψη

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Νέα κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά από εξ αναβολής γενική συνέλευση που πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 28/11 ο φοιτητικός σύλλογος.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, το Τμήμα θα τελεί υπό κατάληψη την Παρασκευή 29/11 και την ημέρα κατάθεσης του ν/σχεδίου στη Βουλή.


Οι φοιτητές αποφάσισαν:

  • Κατάληψη του τμήματος Φιλολογίας Παρασκευή 29 Νοέμβρη. Πορεία φοιτητικών συλλόγων την Παρασκευή 29/11, ημέρα της συνάντησης Κεραμέως με Πρυτάνεις. 12.00 στην Καμάρα. Κατάληψη και κινητοποίηση την ημέρα κατάθεσης του ν/σχεδίου στη Βουλή. 
  • Μαζική παράσταση στον πρόεδρο του τμήματος φιλολογίας την Παρασκευή 29/11, 11.00 αιτούμενοι: α)άμεση συνεδρίαση της Συνέλευσης Τμήματος των Καθηγητών β) άμεση επίλυση των αιτημάτων που κατέθεσε ο Σ.Φ. στην προηγούμενη συνέλευση του τμήματος καθηγητών (ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ), καθώς και νέων ζητημάτων (υποχρεωτικές πρόοδοι, παρουσίες) , γ) νέα ανακοίνωση που εγγυάται την μη εφαρμογή του περασμένου νομοσχεδίου και την καταδίκη του επόμενου , δ) σεβασμό στην απόφαση του Συλλόγου, καμία προσπάθεια ακύρωσης και καταστολής της. 
  • Συντονισμός με άλλους συλλόγους που κινούνται σε ανάλογη κατεύθυνση. Από κοινού κινητοποιήσεις μαζί τους το επόμενο διάστημα. 
  • Συμμετοχή στην πρωινή πορεία 6 Δεκέμβρη, ημέρα δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου μαζί με φοιτητικούς συλλόγους και μαθητές, και στις 17.00 Καμάρα, μαζί με εργαζόμενους και άλλους συλλογικούς φορείς. Κατάληψη του τμήματος την ίδια ημέρα. 
  • Στήριξη στις κινητοποιήσεις εργατικών σωματείων το Σάββατο 30/11. 
  • Παρέμβαση στη Σύγκλητο και το Τμήμα καθηγητών, όποτε αυτά οριστούν. -Σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης μια τον ορισμό περαιτέρω δράσεων. -Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τον σεισμόπληκτο γειτονικό λαό της Αλβανίας. Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών. 

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 28/11

 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr