ΑΠΘ: Καταλήψεις και κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών

ΑΠΘ: Καταλήψεις και κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Σειρά καταλήψεων αποφάσισαν οι φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη (27/11) ο φοιτητικός σύλλογος.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη την Πέμπτη 05/12, την Παρασκευή 06/12 και την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου. 

Οι φοιτητές αποφάσισαν:

 • Κατάληψη την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου.
 • Διεξαγωγή κινητοποίησης μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους εν’όψει της συνόδου Πρυτάνεων μέσα στην εβδομάδα.
 • Φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/11 στις 19:00 στο Πολυτεχνείο.
 • Συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την κοινωνική ασφάλιση στις 30/11 
 • Δευτέρα 2/12: Κινητοποίηση στην Πρυτανεία για τους μετεγγραφέντες και την άνω λέσχη.
 • Κατάληψη 5-6/12
 • Εκδήλωση με καθηγητές και εκπροσώπους σωματείων και το επιστημονικό αντικείμενο τις μέρες της κατάληψης.
 • Πέμπτη 5/12: Φοιτητικό συλλαλητήριο στις 18:00 στο Πολυτεχνείο και μετά συντονισμός φοιτητικών συλλόγων.
 • Πανεκπαιδευτική πορεία 6/12. Παρέμβαση του συλλόγου σε μαθητές και σχολεία για την συμμετοχή τους στην πορεία.
 • Συμμετοχή στην απογευματινή πορεία της 6/12
 • Συντονισμός με όλους τους φοιτητικούς συλλόγους που κινούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση. Συντονισμός με όλα τα μαχόμενα κομμάτια της εκπαίδευσης.
 • Κινητοποίηση στην Πρυτανεία οταν οριστεί σύγκλητος.
 • Στήριξη κινητοποιήσεων εστιακών.
 • Μαζική παράσταση στην επόμενη συνέλευση του τμήματος.
 • Συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής για την υλοποίηση της απόφασης.

Απόφαση Γ.Σ. 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Σήμερα ο συλλογός μας έρχεται να συνεδριάσει μετά τον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αλλα και σε μία κρίσιμη στιγμή για το φοιτητικό κίνημα. Οι φοιτητές, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι τιμήσαμε σε αυτόν τον εορτασμό, τους αιματηρούς αγώνες του φοιτητικού και του λαϊκού κινήματος, για ελευθερία και αξιοπρέπεια ενάντια στην φτώχεια, τον αυταρχισμό και την καταστολή. Φέτος, περισσότερο απο ποτέ, η ιστορική μνήμη αυτών των αγώνων, μας δίνει συλλογική πείρα και δύναμη για το σήμερα, εφόσον βρισκόμαστε μπροστά στη συνεχιζόμενη φτωχοποίηση των λαϊκων στρωμάτων απο τις πολιτικές των μνημονίων, τη πολιτική της ΝΔ που έρχεται να άρει όλα τα κεκτημένα του λαϊκου κινήματος, πάντα σε συνέχεια και σύμπλευση με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και μπροστά σε βίαιες αναδιαρθρώσεις στα πανεπιστήμια.

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν από δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους, ως τώρα, με αποκορύφωμα το μεγάλο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο, στις 31/10 και το συλλαλητήριο που ακολούθησε των γεγονότων στην ΑΣΟΕΕ και τις μαζικότατες πορείες στις 17 Νοέμβρη. Η συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων, το τελευταίο διάστημα σε Γενικές Συνελεύσεις, μαζικές διεργασίες, οι αγωνιστικές τους αποφάσεις δείχνουν αισιόδοξα το δρόμο αντιπαράθεσης με την πολιτική που χτυπάει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Η αισιοδοξία μας αντλείται από τους μεγάλους μαζικούς λαϊκούς αγώνες που γίνονται αυτή τη στιγμή σε όλη τη γη, στη Χιλή, τη Δημοκρατία του Ισημερινού-Εκουαδόρ, τη Βολιβία.  

Ταυτόχρονα με τις ελπιδοφόρες-μαζικές διεργασίες όμως, εντείνεται και πάει να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά η καταστολή. Καταγγέλουμε την παραβίαση του ασύλου της ΑΣΟΕΕ από αστυνομικές δυνάμεις καταστολής κατά φοιτητών που μετά από αποφάσεις γενικών συνελεύσεων τη Δευτέρα αντέδρασαν στην απαράδεκτη απόφαση της Συγκλήτου για lock out της σχολής -απόφαση που δεν προέκυπτε από πουθενά- και τις απειλές σε βάρος φοιτητών. Η εγκληματική επιχείρηση της αστυνομίας, που επιτέθηκε στους φοιτητές μέσα στη σχολή με χημικά και ξύλο, είχε αποτέλεσμα συλλήψεις και τραυματισμούς. Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια των μέτρων καταστολής, της τρομοκρατίας απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό και τους φοιτητές από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζει το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η επίθεση που γίνεται στο φοιτητικό και το εργατικό κίνημα είναι ενιαία. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα εμπόδια που έβαλε στη δυνατότητα των πρωτοβάθμιων σωματείων να κηρύσσουν απεργία και το πόρισμα Παρασκευόπουλου που ταύτιζε τους δίκαιους αγώνες των φοιτητών με εγκληματικές ενέργειες έστρωσε το δρόμο στη ΝΔ που έφερε κατακαλόκαιρο την κατάργηση του ασύλου και όσον αφορά το εργατικό κίνημα ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση του φακελώματος με το Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων αλλά και με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων ακόμα και όταν πρόκειται για την κήρυξη απεργίας. 

Η ένταση της καταστολής και της επίθεσης στο φοιτητικό και το εργατικό κίνημα είναι κομμάτι της “ατζέντας” των αστικών κομμάτων, μίας “ατζέντας” που υπαγορεύουν τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου. Φαίνεται τώρα, πιο αποκαλυπτικά, το πρόσωπο της ανάπτυξης. Για να διασφαλιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου και να πιαστούν οι στόχοι του, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μπει σε γύψο το κίνημα. Τα κέρδη τους προϋποθέτουν τσάκισμα των αναγκών και των δικαιωμάτων μας, περαιτέρω διασύνδεση των ιδρυμάτων με επιχειρήσεις, την ένταση των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων λειτουργείας των Ιδρυμάτων, εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Σε αυτή την κατεύθυνση ήρθε και η εξίσωση των πτυχίων μας με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων, ενισχύοντας την πολιτική της διάσπασης των ενιαίων πτυχίων και ρευστοποίησης των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Η μπογιά του “θα μπούνε οι ιδιώτες και όλα θα φτιάξουν στα Ιδρύματα” έχει περάσει. Οι ιδιώτες έχουν ήδη μπει για τα καλά στα Ιδρύματα και η κατάσταση έγινε χειρότερη με ελλείψεις καθηγητών, εργαστηριακού εξοπλισμού, με ανύπαρκτη φοιτητική μέριμνα, με “κόψε-ράψε” στα προγράμματα σπουδών. 

Από τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις και τις Γενικές Συνελεύσεις φαίνεται ότι παράλληλα με την κόντρα στο σχέδιο της κυβέρνησης και της πολιτικής της χρειάζεται να αναδεικνύονται και επιθετικά αιτήματα και διεκδικήσεις γύρω από τα οξυμένα ζητήματα των σχολών μας, της εργασιακής μας προοπτικής, της ανάγκης να μορφωνόμαστε ολόπλευρα, να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια. Ο αγώνας μας θα είναι πιο αποτελεσματικός, πιο μαχητικός όταν προτάξουμε τα επιθετικά αιτήματά μας. Όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι, ενωμένοι, συντονισμένοι, περάσουν στην επιθετική διεκδίκηση αυτών των αιτημάτων. Μπορούμε τώρα να δώσουμε απάντηση στη ΔΑΠ, που πρωτοστατεί στον εκφυλισμό των συλλόγων αλλά και στην κυβέρνηση, που συκοφαντούν τους δίκαιους αγώνες μας, που καλλιεργούν δίπολα ανοιχτών-κλειστών σχολών. Άμεσα πρέπει να απαντήσουμε στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, που θα προετοιμάζουν μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις. Να διατηρήσουμε οξεία αντανακλαστικά για ενδεχόμενη κατάθεση του νομοσχεδίου. Οι διαγραφές των ν+2 φοιτητών έρχονται να εντατικοποιήσουν τους όρους φοίτησης στην κατεύθυνση πειθάρχησης των φοιτητών ώστε να μην αντιστέκονται σε όσα έρχεται να φέρει η κυβέρνηση. 

Οι φοιτητικοί σύλλογοι να ενωθούμε με μια φωνή γύρω από τα: 

 • Όχι στην κατάργηση του ασύλου! Το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό. 
 • Άμεση απόσυρση των άδικων, ανυπόστατων κατηγοριών των συναδέλφων φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ 
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας. 
 • Να γίνουν τώρα δεκτές όλες οι μεταγραφές. 
 • Καμία διαγραφή ν+2 φοιτητή-Καμία σκέψη για βάση του 10. 
 • Μόνιμο άνοιγμα της άνω λέσχης-Κανένα αντίτιμο για τη σίτιση-Έξω οι εργολαβίες. 
 • Ανέγερση νέων εστιών με ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ και ιδιώτες. 
 • Προγράμματα σπουδών που θα παρακολουθούν τις επιστημονικές εξελίξεις-Χωρίς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια-Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές-Ενιαίο πτυχίο, χωρίς κατηγοριοποιήσεις, με όλα τα εργασιακά δικαιώματα. 
 • Μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 
 • Καμία συμμετοχή της χώρας, των νέων, των πανεπιστημίων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. 
 • Έμπρακτη αλληλεγγύη στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 

Καλούμε στην κλιμάκωση και μαζικοποίηση του φοιτητικού κινήματος ενόψει και της κατάθεσης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ για την παιδεία.

Ακόμα καταδικάζουμε το όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας που εκδηλώθηκε ανήμερα της 17ης Νοέμβρη στο κέντρο και ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων που είχε αποτέλεσμα 32 αναίτιες συλλήψεις με κατασκευασμένες κατηγορίες και τραυματισμούς πολλών εκ των συλληφθέντων. Ενώ με απέραντο θράσος ο Χρυσοχοιδης εξέδωσε τελεσίγραφο που δίνει προθεσμία 15 ημερών για να εκκενωθούν οι καταλήψεις, με την ημέρα λήξης της προθεσμίας να είναι η 5 η Δεκεμβρίου.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Με βάση το νόμο πλαίσιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, σχεδιάζει μία εκπαίδευση γεμάτη ταξικούς φραγμούς σε σύμπλευση με τα συμφέροντα της αγοράς, πανεπιστήμια για λίγους και εκλεκτούς, με μειώσεις εισακτέων και διαγραφές φοιτητών. Ταυτόχρονα δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα σοβαρά πάγια προβλήματα που έχουμε οι φοιτητές (χρόνια υποχρηματοδότηση, κατακερματισμός πτυχίων και απόσπαση επαγγελματικών δικαιωμάτων από αυτά, υποβάθμιση φοιτητικής μέριμνας) αλλά τα κάνει ακόμα χειρότερα, ενσωματώνει όλους τους προηγούμενους νόμους που είχαν περάσει προηγούμενες κυβερνήσεις, τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και προσθέτει νέα βάρη και εμπόδια στη προσπάθειά μας να σπουδάσουμε και να μορφωθούμε. Ήδη με τα αποτελέσματα των μετεγγραφών πέταξε τους μισούς μετεγγραφέντες φοιτητές εκτός σπουδών. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα ακόμα χτύπημα στο εργασιακό μας μέλλον με το ασφαλιστικό ενώ συνεχίζει την επίθεση στις οικογένειές μας με τα φορολογικά μέτρα. Επιβεβαιώνεται και με αυτόν τον τρόπο ότι η ανάπτυξη για την οποία πανηγυρίζουν δεν αφορά τα δικαιώματά μας αλλά τα κέρδη και τα προνόμια των λίγων, των μεγάλων επιχειρηματιών. Το παρόν και το μέλλον που μας έχουν ήδη ετοιμάσει και συνεχίζουν να διαμορφώνουν είναι γεμάτο ανασφάλεια, η παιδεία γίνεται προσωπική πανάκριβη υπόθεση, τα πτυχία μας υποβαθμίζονται ως μέσο για να χτυπηθούν ακόμα περισσότερο τα εργασιακά μας δικαιώματα στην ήδη υπάρχουσα εργασιακή ζούγκλα που μας περιμένει της κακοπληρωμένης, προσωρινής δουλειάς, χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας κλπ. Τα μέτρα αυτά, η εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που στηρίζεται στις κατευθύνσεις της ΕΕ και συνεχίζει στο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν αιτία πολέμου για τη νεολαία και τους εργαζομένους.

 

Η Κυβέρνηση προετοιμάζεται να καταθέσει κεντρικό νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με κεντρική στόχευση την ενίσχυση της αυτονομίας/αυτοδιοίκησης των πανεπιστημίων και η δημιουργία σύγχρονων-εξώστρεφων -αξιολογούμενων –ανταγωνιστικών πανεπιστημίων. Παρουσιάζει τις εξαγγελίες της ως καινοτόμες, ενώ στην ουσία αποτελούν συνέχιση και βάθεμα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ πιστή πάντα στις επιταγές ΕΕ-ΟΟΣΑ-κεφαλαίου. Ένα νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει:

Διαγραφές φοιτητών στα ν+2 χρόνια και θέσπιση ανώτατου ορίου φοίτησης, αλλαγές στην οικονομική διαχείριση των ιδρυμάτων και προσέλκυση περαιτέρω πόρων από ιδιώτες, έμφαση στην αξιολόγηση, αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, καθορισμό ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ και ενίσχυση του ρόλου των ιδρυμάτων στον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων, αλλαγές στον τρόπο διοίκησης των ιδρυμάτων-επαναφορά Συμβουλίων Ιδρύματος. 

Πρόγραμμα Σπουδών 

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την επικαιροποίηση του προγράμματος σπουδών. Με σκοπό αυτό έχει συγκροτηθεί μια επιτροπή από καθηγητές που θα συζητήσει και θα προτείνει το σχέδιο στην συνέλευση του τμήματος σχετικά με την επικαιροποίηση του. Με αφορμή αυτό απηύθυναν κάλεσμα στο Δ.Σ για να στείλει αντιπροσώπους που θα συμμετέχουν στην επιτροπή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων στην παρουσίαση της επιτροπής δεν υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση και κατεύθυνση για την αλλαγή του. Εμείς απαιτούμε:

 • Ανοιχτές διαδικασίες για όλους τους φοιτητ(ρι)ές με ανακοίνωση την μέρα, τηνώρα, το μέρος και την θεματολογία της συνάντησης.
 • Καμία λογική συνδιαχείρησης και συμφωνίας της φοιτητικής κοινότητας δια αντιπροσώπων σε μια επιτροπή. Η φοιτητική κοινότητα, όταν διατυπωθεί η τελική πρόταση, θα την συζητήσει μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις και θα αποφασίσει την στάση που θα κρατήσει απέναντι σε αυτή.
 • Οι αλλαγές να μην προβλέπουν κατευθύνσεις και ότι διασπά το πτυχίο μας, αλυσίδες μαθημάτων και κάθε μέτρο που εντατικοποιεί τις σπουδές μας και να μην στοχεύει σε καμία περίπτωση στην εναρμόνιση του προγράμματος σπουδών βάση των κατευθύνσεων ΕΕ-Κυβέρνησης-Κεφαλαίου. 

Παλεύουμε για:

1. Ανοιχτά πανεπιστήμια για την πολιτική και τον πολιτισμό και όχι για την αστυνομία τις επιχειρήσεις και τους φασίστες και σεξιστές. Καμία παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. 

2. Άμεση κατάργηση διδάκτρων στα μεταπτυχιακά. Καμία σκέψη διδάκτρων στα προπτυχιακά. 

3. Αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμών στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο του ΑΠΘ. Να καταργηθεί το απαράδεκτο χαράτσι των 20 ευρώ. 

4. Μόνιμη εργασία για το προσωπικό της λέσχης και βελτίωση ποιότητας φαγητού. 

5. Ανέγερση εστίας στο εγκαταλελειμμένο πάρκινγκ πάνω από το παιδαγωγικό. 

6. Κατοχύρωση της παιδαγωγικής επάρκειας στο πτυχίο. Ένα πτυχίο γνωστικό αντικείμενο, πρακτική άσκηση με όλα τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Καμία σκέψη για διάσπαση του πτυχίου μας. 

7. Έξω το ΝΑΤΟ από τις σχολές μας. 

8. Κάτω τα χέρια από το κίνημα και τις δομές του. Ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και αστυνομική αυθαιρεσία. 

9. Πάλη για τη συντριβή των φασιστικών συμμοριών και του ρατσισμού μέσα κι έξω απ' τις σχολές. Πάλη για τη συντριβή των ανισοτήτων βάσει φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

10. Αύξηση χρηματοδότησης των δημοσίων δαπανών για την έρευνα και τα ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έρευνα και γνώση για τις ανάγκες του λαού και της κοινωνίας. 

11. Να προχωρήσει η διαδικασία ανακύκλωσης χαρτιού συγκεκριμένα ύπαρξη κάδων ανακύκλωσης περιμετρικά των αιθουσών αποκλειστικά δημόσια διαχείριση απορριμμάτων απέναντι σε μια πράσινη καπιταλιστική ανάπτυξη. 

12. Για τα ΑΜΕΑ: Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών προκειμένου να είναι αξιοπρεπής η φοίτηση τους και να έχουν καθημερινή πρόσβαση στη σχολή. Να αυξηθούν τα μαθήματα οπτικοακουστικού υλικού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του elearning , για την διευκόλυνση τους στο διάβασμα και στις εξεταστικές. Να σχεδιαστούν και να προστεθούν πτυσσόμενα θρανία ή κάποια ειδικά έδρανα τα οποία θα συμβάλλουν στην καλύτερη και πιο αξιοπρεπής φοίτηση των παιδιών αυτών καθώς και στην παρακολούθηση των μαθημάτων.

13. Όχι στην κατάργηση του ασύλου! Το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό. 

14. Άμεση απόσυρση των άδικων, ανυπόστατων κατηγοριών των συναδέλφων φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ 

15. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας. 

16. Να γίνουν τώρα δεκτές όλες οι μεταγραφές. 

17. Καμία διαγραφή ν+2 φοιτητή-Καμία σκέψη για βάση του 10. 

18. Μόνιμο άνοιγμα της άνω λέσχης-Κανένα αντίτιμο για τη σίτιση-Έξω οι εργολαβίες. 

19. Ανέγερση νέων εστιών με ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ και ιδιώτες. 

20. Προγράμματα σπουδών που θα παρακολουθούν τις επιστημονικές εξελίξεις-Χωρίς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια-Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές-Ενιαίο πτυχίο, χωρίς κατηγοριοποιήσεις, με όλα τα εργασιακά δικαιώματα. 

21. Μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

22. Καμία συμμετοχή της χώρας, των νέων, των πανεπιστημίων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. 

23. Έμπρακτη αλληλεγγύη στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 

Προχωράμε σε: 

 • Κατάληψη την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου.
 • Διεξαγωγή κινητοποίησης μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους εν’όψει της συνόδου Πρυτάνεων μέσα στην εβδομάδα.
 • Φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/11 στις 19:00 στο Πολυτεχνείο.
 • Συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την κοινωνική ασφάλιση στις 30/11 
 • Δευτέρα 2/12: Κινητοποίηση στην Πρυτανεία για τους μετεγραφέντες και την άνω λέσχη.
 • Κατάληψη 5-6/12
 • Εκδήλωση με καθηγητές και εκπροσώπους σωματείων και το επιστημονικό αντικείμενο τις μέρες της κατάληψης.
 • Πέμπτη 5/12: Φοιτητικό συλλαλητήριο στις 18:00 στο Πολυτεχνείο και μετά συντονισμός φοιτητικών συλλόγων.
 • Πανεκπαιδευτική πορεία 6/12. Παρέμβαση του συλλόγου σε μαθητές και σχολεία για την συμμετοχή τους στην πορεία.
 • Συμμετοχή στην απογευματινή πορεία της 6/12
 • Συντονισμός με όλους τους φοιτητικούς συλλόγους που κινούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση. Συντονισμός με όλα τα μαχόμενα κομμάτια της εκπαίδευσης.
 • Κινητοποίηση στην Πρυτανεία οταν οριστεί σύγκλητος.
 • Στήριξη κινητοποιήσεων εστιακών.
 • Μαζική παράσταση στην επόμενη συνέλευση του τμήματος.
 • Συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής για την υλοποίηση της απόφασης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr