Εργαστήρια επιχειρηματικότητας από το γραφείο διασύνδεσης του ΑΠΘ

Το Γραφείο Διασύνδεσης ΑΠΘ διοργανώνει 2 νέους κύκλους εργαστηρίων επιχειρηματικότητας. Πάρτε τη Λευκή ή και τη Μαύρη ζώνη στην επιχειρηματικότητα ανάλογα με το επίπεδο της επιχειρηματικής σας ιδέας.

Λευκή Ζώνη στην Επιχειρηματικότητα

Το εργαστήριο αφορά φοιτητές και απόφοιτους του Α.Π.Θ. που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την επιχειρηματικότητα και αναζητούν:


  • Να αναπτύξουν επιχειρηματική κουλτούρα
  • Να καλλιεργήσουν επιχειρηματικές δεξιότητες
  • Να δημιουργήσουν καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα
  • Να καταρτιστούν στη δημιουργία επιχειρηματικών σχεδίων
  • Να συναναστραφούν με δημιουργικούς νέους
  • Να βρουν ομάδα

Το εργαστήριο έχει βιωματικό χαρακτήρα, οι συμμετέχοντες εργάζονται σε εργαλεία αυτογνωσίας, δημιουργικότητας και δημιουργίας καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων. Αναλύονται έννοιες και ορισμοί στην επιχειρηματικότητα, περιγράφονται επιχειρηματικές διαδικασίες μέσω πραγματικών παραδειγμάτων και αναλύονται διεξοδικά όλα τα στάδια για τη δημιουργία ενός καινοτόμου επιχειρηματικού σχεδίου.

Μαύρη Ζώνη στην Επιχειρηματικότητα (Master class)

Το εργαστήριο αφορά φοιτητές και απόφοιτους του Α.Π.Θ. που γνωρίζουν τα βασικά στάδια για τη σύνταξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου ή έχουν συντάξει ήδη το επιχειρηματικό τους σχέδιο και θέλουν να «λερώσουν τα χέρια τους» με σύγχρονες μεθοδολογίες που βασίζονται στις αρχές του Lean Startup για τη δημιουργία σπουδαίων προϊόντων και υπηρεσιών.

Αποτελεί ένα εξειδικευμένο εργαστήριο (masterclass), η μεθοδολογία του οποίου χρησιμοποιείται από acceleratorsκαι θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων στο εξωτερικό και η οποία τοποθετεί το σχεδιασμό (design) στην καρδία της ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών.

Μετά από κάθε συνάντηση οι συμμετέχουσες ομάδες θα πρέπει να εργάζονται συστηματικά στα φύλλα εργασίας και τις προτεινόμενες τεχνικές με τους πιθανούς πελάτες.

Το εργαστήριο Μαύρη Ζώνη στην επιχειρηματικότητα θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε σπουδαία προϊόντα και υπηρεσίες μέσω της κατανόησης των πελατών σας, την αλληλεπίδραση με τους χρήστες σας και τη χρήση δεδομένων για τον έλεγχο των υποθέσεων του εγχειρήματος. Παράλληλα θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε το Ελάχιστο Βιώσιμο Προϊόν, να προσδιορίσετε τους Δείκτες Μέτρησης Απόδοσης και να προετοιμαστείτε για αλλαγές 180ο μοιρών. 

Για περισσότερες πληροφορίες/εγγραφές: https://dasta.auth.gr/cmsite

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr