Η κατάσταση που επικρατεί στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ - Δηλώσεις φοιτητών!

Η κατάσταση που επικρατεί στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ - Δηλώσεις φοιτητών!

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: "Φέτος βιώνουμε κάτι που βιώσαμε και πέρυσι. Αίθουσες μικρές, άκρως ακατάλληλες για μάθημα, με πολλούς φοιτητές να αναγκάζονται να κάθονται στα σκαλιά καθ’ όλη τη διάρκεια της διάλεξης για να παρακολουθήσουν" δηλώνουν στα «Φοιτητικά Νέα» φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν στα «Φοιτητικά Νέα»:

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


"Παραδείγματα τέτοιων αιθουσών είναι η Η6 στην οποία πραγματοποιείται η πλειοψηφία των μαθημάτων του 5ου εξαμήνου ή η Δ21 στην οποία όσοι φοιτητές βρισκόντουσαν τη Δευτέρα, γνωρίζουν τι κατάσταση επικρατεί. Βασιζόμενοι στην λογική πως με το πέρασμα του χρόνου η παρουσία των φοιτητών στις διαλέξεις θα μειωθεί, μας τοποθετούν στις συγκεκριμένες αίθουσες. Εκτός του μεγέθους, υπάρχουν και άλλα προβλήματα στις αίθουσες. Για παράδειγμα, στην Δ22, όσοι φοιτητές βρίσκονται στις τελευταίες σειρές αδυνατούν να διακρίνουν τι γράφει ο πίνακας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το συμβάν της περασμένης Παρασκευής, όπου ενώ οι φοιτητές που είχαν έρθει στη διάλεξη χωρούσαν στην αίθουσα, ορισμένοι επέλεξαν να καθίσουν στα σκαλιά προκειμένου να βλέπουν καλύτερα. Κάπου εδώ αξίζει να αναφερθούμε και στο συνεχόμενο 8ωρο (9:15 με 17:00) που είναι υποχρεωμένοι οι φοιτητές του τρίτου εξαμήνου να υποστούν κάθε Παρασκευή αν θέλουν να παρευρεθούν στις διαλέξεις. Είναι αδιανόητο να υποστηρίζει ο οποιοσδήποτε πως ένας φοιτητής μπορεί να παρακολουθήσει 8 ώρες συνεχόμενα μάθημα, το οποίο μάλιστα ξεκινάει στις 9 το πρωί, χωρίς κανένα διάλειμμα για φαγητό και πραγματοποιείται στην Δ22, που όπως αναφέραμε πιο πάνω είναι ακατάλληλη για μεγάλο αριθμό φοιτητών."

Ο σύλλογος φοιτητών πτου Τμήματος Πληροφορικής, μετά από απόφαση της Γ.Σ., προχωρά σε:

  • Παράσταση Διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Τμήματος για τα προβλήματα της σχολής
  • Πορεία και κατάληψη την ημέρα που ψηφίζεται ο νόμος για την εξίσωση πτυχίων κολεγίων και δημόσιων πανεπιστημίων.
  • Ο Φ.Σ. συμμετείχε στην πορεία ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση την Πέμπτη 17/10 στις 12:00 στην Καμάρα, με το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων.

Ολόκληρη η Απόφαση της Γ.Σ. (16/10)

(Η εικόνα είναι από το μάθημα της Δευτέρας 7/10/2019 στην Δ21)

Η κατάσταση που επικρατεί στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ - Δηλώσεις της προέδρου του Φ.Σ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr