Ανέλαβαν οι νέες Πρυτανικές Αρχές στο ΑΠΘ

Ανέλαβαν οι νέες Πρυτανικές Αρχές στο ΑΠΘ

«Από 1η Σεπτεμβρίου 2019 και με τη δική σας εμπιστοσύνη αναλαμβάνουμε ως νέες πρυτανικές αρχές τις τύχες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο όλων όσων μας τίμησαν και μας εμπιστεύτηκαν τη θέση αυτή είναι πρόδηλη. Θέλουμε να υποσχεθούμε σε όσες και όσους δεν μας γνωρίζουν ότι δεν θα τους απογοητεύσουμε, παρά θα τους πείσουμε με την εργατικότητα και τη μεθοδικότητα που μας διακατέχει.

Ως νέο πρυτανικό σχήμα και ο καθένας από τη δική του αφετηρία έχουμε θέσει ως κοινό βασικό στόχο να βελτιώσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητας του ιδρύματός μας.  Το Πανεπιστήμιό μας, το Αριστοτέλειο, είναι και θα παραμένει πάντα σπίτι μας. Σπίτι δικό μας, όσων διδάσκουμε τόσα χρόνια εδώ, των ερευνητών, των εργαζομένων και των υπαλλήλων μας και, κυρίως, των φοιτητριών και των φοιτητών μας. Όμως, το Αριστοτέλειο παραμένει σπίτι και για όσες και όσους αποφοίτησαν και έφυγαν για άλλες πολιτείες. Σκοπεύουμε να τους πείσουμε πως αξίζει να επιστρέψουν εδώ στη Θεσσαλονίκη και στο Αριστοτέλειο, πατρίδα και πρώτη τους ακαδημαϊκή οικογένεια και, σύγχρονα, όσες και όσοι παραμένουν εκεί να νοιώθουν και να διατρανώνουν με υπερηφάνεια για το πανεπιστήμιο από όπου ξεκίνησαν και τους ανέδειξε.


Για εμάς, η ποιοτική καθημερινότητα, το ανοικτό Πανεπιστήμιο με συνθήκες υψηλών προδιαγραφών είναι ταυτόσημα με την έρευνα, τα εργαστήρια και τα ποιοτικά προγράμματα σπουδών, εφάμιλλα μεγάλων πανεπιστημίων του εξωτερικού. Κάθε επιμέρους στόχος αποτελεί έναν κρίκο άρρηκτα συνδεδεμένο με τον επόμενο, σε μία αλυσίδα που ως στόχο έχει την ανέλιξη του ΑΠΘ στα ανώτατα κλιμάκια του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ακαδημαϊκού γίγνεσθαι.

Έχουμε γνώση των προβλημάτων και των δυσχερειών που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε, έχουμε όμως ακλόνητη πίστη στις ικανότητες των ανθρώπων του Αριστοτελείου και θα προχωρήσουμε εν σώματι, για να συνθέσουμε όλες εκείνες τις διάσπαρτες δυναμικές ατομικότητες, που ενωμένες δημιουργούν ένα εξαίρετο αμάλγαμα υλικού, πνευματικού και ανθρώπινου δυναμικού με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για την ανάταση της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της χώρας μας σε επίκεντρο δημιουργίας στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ως νέες πρυτανικές αρχές δεν αναλαμβάνουμε μόνο τα ηνία του μεγαλύτερου ακαδημαϊκού ιδρύματος της χώρας μας, αλλά ταυτόχρονα αναλαμβάνουμε να αναδείξουμε το όραμα και τη φήμη που συνοδεύει το Αριστοτέλειο για περισσότερα από 90 χρόνια. Καμία προσπάθεια δική μας δεν θα γίνει πράξη, εάν δεν μπορέσουμε να συνθέσουμε τις απόψεις και τους ανθρώπους μας μέσα σε ένα πλαίσιο δημοκρατικού και ειλικρινούς διαλόγου.

Τη νέα αυτή χρονιά που μας βρίσκει μαζί ευχόμαστε υγεία και δημιουργική ανησυχία. Θα βρισκόμαστε πλάι στον καθένα σας και σε κάθε σας προσπάθεια.»

Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ

Πρώην Πρυτανικές Αρχές ΑΠΘ: Αποχαιρετιστήριο Μήνυμα προς την Πανεπιστημιακή Κοινότητα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα για το ΑΠΘ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr