ΑΠΘ: Επιμόρφωση Επαγγελματιών Φαρμακοποιών σε επίκαιρα θέματα Υγείας

Προκήρυξη προγράμματος «Επιμόρφωση Επαγγελματιών Φαρμακοποιών σε επίκαιρα θέματα Υγείας - Λοιμώξεις Αναπνευστικού».

Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. υλοποιείται κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2019 Σεμινάριο Κατάρτισης και Επιμόρφωσης με τίτλο «Επιμόρφωση Επαγγελματιών Φαρμακοποιών σε επίκαιρα θέματα Υγείας - Λοιμώξεις Αναπνευστικού».

Σκοπός του προτεινόμενου προγράμματος είναι αφ’ ενός η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης, καθώς και επικαιροποιημένη επιμόρφωση των Επαγγελματιών Φαρμακοποιών σε θέματα Υγείας που άπτονται της ενημέρωσης, την οποία προσφέρουν οι Επαγγελματίες Φαρμακοποιοί κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους στο κοινωνικό σύνολο, από εξειδικευμένους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Εντάσσεται δε στα πλαίσια των προσπαθειών για τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση του επιπέδου των Επαγγελματιών Φαρμακοποιών σε θέματα Υγείας.

Η Φαρμακευτική είναι μια από τις δυναμικότερες και ταχύτερα εξελισσόμενες επιστήμες, στην οποία οι επιστημονικές εξελίξεις ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία είναι ραγδαίες. Έτσι καθίσταται αναγκαία η συχνή επικαιροποίηση των γνώσεων αλλά και των εφαρμοζομένων τεχνικών στους διάφορους τομείς δραστηριοτήτων των Φαρμακοποιών. Ο ρόλος του φαρμακοποιού μέσα στο σύστημα υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης διαχρονικά μεταβάλλεται στη βάση της σωστότερης ενημέρωσης του ασθενούς. Γίνεται δε περισσότερο αισθητή αυτό στους επαγγελματίες Φαρμακοποιούς που διατηρούν, ανοιχτό στο κοινό, Φαρμακείο, όπου οι δυνατότητες ενημέρωσής τους είναι περιορισμένες. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να βελτιώσουν το επίπεδο των παρεχομένων πληροφοριών και υπηρεσιών προς τους ασθενείς, αλλά και προς το κοινωνικό σύνολο γενικότερα.

Επιπλέον, το προτεινόμενο πρόγραμμα κατάρτισης θα ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες για συνεχή επιστημονική ανάπτυξη, τα αποτελέσματα της οποίας θα φθάσουν άμεσα στον ασθενή / καταναλωτή.

Το προτεινόμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα ανταποκρίνεται στους στόχους για την παροχή στους συμμετέχοντες υψηλής ποιότητας επιπλέον επιμόρφωση σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά και τα επαγγελματικά πρότυπα. Μέσω της προώθησης των σχέσεων μεταξύ του Πανεπιστημίου και του ιδιωτικού τομέα, η διεξαγωγή σειράς διαλέξεων του Προγράμματος θα επικεντρωθεί περισσότερο στην επικαιροποίηση των γνώσεων και των εμπειριών των Επαγγελματιών Φαρμακοποιών σε διαφορετικά θέματα Υγείας.

Αυτή η «επιστροφή» στα "έδρανα του Αμφιθεάτρου" καθίσταται αναγκαία για τις νέες δυνατότητες που παρέχονται στους συμμετέχοντες να ανανεώσουν τις δεξιότητές τους καθώς και να αποκτήσουν τις επικαιροποιημένες γνώσεις σε βασικά θέματα Ιατρικής για την πλέον καταλληλότερη και προσήκουσα ενημέρωση του ασθενούς και του κοινωνικού συνόλου. Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη και τις άλλες ενότητες Φαρμακευτικού / Ιατρικού  ενδιαφέροντος που θα αναπτυχθούν στους συμμετέχοντες θα καταστήσουν ιδιαίτερα αναγκαίο αλλά και δελεαστικό αυτό το σεμινάριο Επιμόρφωσης στους επαγγελματίες Φαρμακοποιούς.

Ο κύκλος των Διαλέξεων θα προσφέρει στους συμμετέχοντες την επικαιροποίηση των γνώσεών τους παρέχοντάς τους πολύτιμη τεχνογνωσία και εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται άμεσα με τη Φαρμακευτική.

Οι διαφορετικές ενότητες που αναπτύσσονται στις διαφορετικές Ενότητες της σειράς Διαλέξεων (Λοιμώξεις, Διαδερμική Απορρόφηση, Marketing κλπ), θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια περαιτέρω και πιο εξειδικευμένη αντίληψη ορισμένων Ιατρικών θεμάτων που άπτονται της Φαρμακευτικής, συνεισφέροντας στην αναβάθμιση του ρόλου των φαρμακοποιών και στην περαιτέρω ανάδειξη του φαρμακευτικού επαγγέλματος στο υγειονομικό σύστημα.

Με βάση τα παραπάνω, αυτό το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης απευθύνεται στους Φαρμακοποιούς  του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Αυτό το Πρόγραμμα της Δια Βίου Μάθησης είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, διάρκειας  60 ωρών, 2 μονάδων ECTS και έχει κόστος 50€.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν την αίτησή τους μόνον ηλεκτρονικά εδώ.

Επειδή θα ληφθεί υπόψη και η σειρά προτεραιότητας στην επιλογή των ενδιαφερομένων έχει σημασία η ημερομηνία υποβολής της αίτησης και κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Η αίτηση θα συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα
  2. Χρόνος διατήρησης Φαρμακείου ανοικτό στο κοινό
  3. Τίτλοι Σπουδών
  4. Πιστοποιητικό Ισοτιμίας Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π./Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α./ Ι.Τ.Ε. για πτυχιούχους εξωτερικού
  5. Πιστοποιητικά τίτλου σπουδών ξένων γλωσσών (εάν υπάρχουν)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του προγράμματος Σταύρο Κατσιώτη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθώς και με τη Χ. Γαβριέλη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλ. Επικοινωνίας: 6976452714, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


5 1 1 1 1 1 Αξιολόγηση 5.00 (1 ψήφος)