ΑΠΘ: Ομάδα φοιτητών διέκοψε τη συνεδρίαση της Συγκλήτου - Δηλώσεις φοιτητών

ΑΠΘ: Ομάδα φοιτητών διέκοψε τη συνεδρίαση της Συγκλήτου

«Εφοδο» έκαναν πριν από λίγη ώρα γύρω στους τριάντα φοιτητές, στην αίθουσα συνεδριάσεων της συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο κτίριο της Πρυτανείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φοιτητές διέκοψαν τη συνεδρίαση που ήταν σε εξέλιξη και ζητούν από τα μέλη της Συγκλήτου να λάβουν απόφαση, η οποία θα επιτρέπει τη συμμετοχή όλων των φοιτητών στις συνεδριάσεις του οργάνου.


Οπως καταγγέλλουν μέλη της Συγκλήτου, οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές απαγορεύουν στους καθηγητές να αποχωρήσουν από την αίθουσα συνεδριάσεων εάν δεν λάβουν την συγκεκριμένη απόφαση.

Οι φοιτητές αναφέρουν ότι σκοπός τους δεν ήταν η διακοπή της συνεδρίασης, αλλά η συμμετοχή τους σε αυτήν προκειμένου να εκφράσουν πάγια αιτήματά τους, όπως η ενημέρωση τους για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των συνεδριάσεων και η δυνατότητα να παρεμβαίνουν, θίγοντας σημαντικά κατά τους ίδιους ζητήματα.

Όπως είπε ένας από τους φοιτητές που συμμετείχε στη διαμαρτυρία, με το που ανέβηκαν επάνω, άνδρες της ασφάλειας του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να κλείσουν την πόρτα που οδηγεί στην αίθουσα της Συγκλήτου, με αποτέλεσμα εκείνη τη στιγμή να δημιουργηθεί κάποια ένταση, χωρίς ωστόσο να ασκηθεί βία. Ζητούν μάλιστα από τον Πρύτανη, να καλέσει πίσω τα μέλη της Συγκλήτου ώστε να αρχίσει η συνεδρίαση και να μπορέσουν να εκφράσουν τα αιτήματα τους.

Μεταξύ των αιτημάτων που θέτουν οι φοιτητές είναι η απομάκρυνση από το χώρο των πανεπιστημίων ενός εργαζόμενου στη φύλαξη ο οποίος όπως τονίζουν έχει εκφράσει φασιστικές και αντισημιτικές απόψεις ενώ κατά καιρούς φοράει εθνικιστικά σύμβολα.

Λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα, οι φοιτητές αποχώρησαν από την αίθουσα της Συγκλήτου υποστηρίζοντας πως δεν ήθελαν να δώσουν κανένα άλλοθι στις αιτιάσεις των πανεπιστημιακών ότι ήταν δήθεν εγκλωβισμένοι στο χώρο και δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν.

Επισημαίνουν ότι θα προσπαθήσουν να βρίσκονται εδώ σε κάθε συνεδρίαση της συγκλήτου προκειμένου να θέσουν επιτέλους τα αιτήματά τους στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες.

Πληροφορίες - βίντεο: grtimes

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr