Οι φοιτητές του ΑΠΘ παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Οι φοιτητές του ΑΠΘ παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των Ναρκωτικών στο ΑΠΘ που αποτελείται από φοιτητές δημιούργησε μία φόρμα έτσι ώστε ο κάθε φοιτητής, καθηγητής, εργαζόμενος του Πανεπιστημίου αλλά και πολίτης να μπορεί να κοινοποιήσει στην επιτροπή κατά των Ναρκωτικών ένα περιστατικό που υπέπεσε στην αντίληψη του με στόχο την ενημέρωση σε τακτική βάση, της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και της Αστυνομίας.

«Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αγαπητοί συμπολίτες, τον Δεκέμβριο που μας πέρασε μετά την συλλογική πίεση που δημιουργήθηκε με την συλλογή 2000 και πλέον υπογραφών στην διαμαρτυρία για το ναρκεμποριο στο ΑΠΘ, έγινε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση και σύλληψη πολλών μελών σπείρας ναρκεμποριου που δραστηριοποιούνταν στο πανεπιστήμιο.


Ωστόσο το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και δεν πρόκειται να λυθεί -αντιθέτως, θα επιδεινωθεί εκ νέου- εφόσον δεν εδραιωθεί σε όλους η πεποίθηση πως δεν είναι δυνατόν μέσα στο προαύλιο ενός σχολείου να πωλούνται ναρκωτικά. Η πίεση πρέπει να είναι συνεχής ώστε να μην επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση. 

Ως μέλη της συντονιστικής, επιχειρήσαμε στο διάστημα που μεσολάβησε να βρούμε έναν τρόπο ώστε το θετικό προηγούμενη της συλλογικής συμμετοχής να συνεχιστεί. Πρόθεση μας ήταν τη διαχείρηση και δημοσιοποίηση του ζητηματος να αναλάβει το ίδιο το πανεπιστήμιο, αλλά καθώς αυτό δεν κατέστη εφικτό, θελουμε να προσπαθήσουμε με την βοήθεια όλων σας να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Ο στόχος είναι κάθε φοιτητης, εργαζόμενος, πολίτης που κινείται στο ΑΠΘ να μπορεί να αναφέρει περιστατικά ναρκεμποριου που πέφτουν στην αντίληψη του. Μπορείτε είτε να στείλετε μήνυμα στην σελίδα, είτε αν κάποιος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, να συμπληρώσει την φόρμα google που δημιουργήσαμε. Σε αυτήν μπορείτε να αναφέρετε μέρα,ώρα και σημείο όπου γίνατε αυτόπτες μάρτυρες εμποριας ναρκωτικών.

Τα μέλη της ομάδας θα συλλέγουν και θα ταξινομούν τις πληροφορίες και στη συνέχεια θα τις προωθούν στους αρμόδιους. Είμαστε πεπεισμένοι πως τα όποια θετικα αποτελέσματα υπήρξαν ως τώρα στο ζήτημα ήταν απόρροια της συλλογικής κινητοποίησης τόσων ανθρώπων και της πίεσης που ασκήθηκε μέσω της δημοσιότητας. Πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος να συνεχιστεί η προσπάθεια είναι και πάλι με την πολύτιμη βοήθεια όλων σας. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια στην υποβάθμιση του πανεπιστημίου και στον κίνδυνο που απειλεί τη νέα γενιά.

Ζητάμε για ακόμη μια φορά τη βοήθεια σας για να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα να κινούμαστε χωρίς φόβο μέσα στο πανεπιστήμιο. Παρακαλείσθε να συνδράμετε σε αυτήν την προσπάθεια στέλνοντας μηνύματα/συμπληρωνοντας την φόρμα ως αυτόπτες μάρτυρες και προωθώντας αυτή την δράση. Βοηθήστε την φωνή μας να ακουστεί!» αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των Ναρκωτικών στο ΑΠΘ.

Την φόρμα μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

ΑΠΘ: Συνεχίζεται το εμπόριο ναρκωτικών, κινδυνεύουμε λένε οι φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΘ για διακίνηση ναρκωτικών

ΑΠΘ: Χρήστες ναρκωτικών πίσω από τους βανδαλισμούς στην Πολυτεχνική Σχολή

Φοιτητής πήγε να βγάλει φωτογραφία το χιονισμένο ΑΠΘ και δέχθηκε επίθεση από εμπόρους ναρκωτικών!

Στη Βουλή η επιστολή διαμαρτυρίας των φοιτητών του ΑΠΘ που ανέδειξαν τα «Φοιτητικά Νέα»

Χρήστες ναρκωτικών ξυλοκόπησαν τον φύλακα του ΑΠΘ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr