Νέες επιτυχίες για την Arist.u.r.t.le και το ΑΠΘ

Νέες επιτυχίες για την Arist.u.r.t.le και το Α.Π.Θ

Δυναμικά ξεκίνησε η νέα χρονιά για την ερευνητική φοιτητική ομάδα Aristotle University Racing Team Electric, γνωστή και ως Arist.u.r.t.le.

Στα πλαίσια της διεξαγωγής των καθιερωμένων απαιτητικών τεστ γνώσεων και κανονισμών της Formula Student που πραγματοποιήθηκαν την 1η Φεβρουαρίου, η ομάδα κλήθηκε να διεκδικήσει μία θέση στους διαγωνισμούς της Formula Student με στόχο τη συμμετοχή και ανάδειξή της σε διεθνές επίπεδο.


Η Formula Student είναι ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός παγκοσμίως. Λαμβάνει τόπο σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο και φιλοξενεί εκατοντάδες ομάδες των κορυφαίων πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων. Εκεί, νέοι και φιλόδοξοι φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι με απαιτητικούς κριτές της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και άλλων κλάδων, στους οποίους παρουσιάζουν τις σχεδιαστικές επιλογές που έκαναν όσον αφορά την κατασκευή των μονοθέσιων και στη συνέχεια κρίνονται για την κοστολόγηση, επίδοση και ασφάλειά τους μέσα από μια σειρά ειδικών αγωνισμάτων. Η εμπειρία αυτή προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να αντιληφθούν τις δυσκολίες ενός επαγγελματικού περιβάλλοντος, καθώς και να κάνουν πράξη τις θεωρητικές ακαδημαϊκές τους γνώσεις.

Αδιαμφισβήτητα, η ιστορία έχει δείξει ότι η Arist.u.r.t.le έχει καταφέρει να αφήσει το δικό της στίγμα στο θεσμό της Formula Student αφού με τις εξαιρετικές επιδόσεις της έχει κατακτήσει πλέον την 42η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των ηλεκτροκίνητων αγωνιστικών ομάδων ανάμεσα σε περισσότερες από 172 ομάδες όλου του κόσμου. 

Πρόκειται για την υψηλότερη θέση που κατέχει ελληνική ομάδα. Το γεγονός αυτό γεμίζει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με περηφάνια και αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και τις ικανότητες των φοιτητών που βρίσκονται πίσω από το έργο της Arist.u.r.t.le.

Αυτή την αγωνιστική σεζόν, η Arist.u.r.t.le θα συμμετέχει σε έναν διαγωνισμό υψίστων απαιτήσεων, εκείνον της Γερμανίας όπου προκρίθηκε 9η ανάμεσα σε περισσότερες από 172 ομάδες που διεκδίκησαν μία θέση συμμετοχής μέσα από μία έντονη διαδικασία αξιολόγησης. Έτσι, η Arist.u.r.t.le τον Αύγουστο θα εκπροσωπήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στον διαγωνισμό Formula Student Germany 2019. Επιπλέον, τον Ιούλιο θα ταξιδέψει και πάλι στην Ιταλία και στον διαγωνισμό Formula SAE Italy 2019 όπου πέρυσι κατέκτησε την κορυφή του βάθρου των νικητών σε ένα από τα επιμέρους αγωνίσματα καθώς και την 5η θέση στην γενική κατάταξη.

Με ένα χρόνιο ιστορικό αξιόλογης παρουσίας, η ομάδα θα προσπαθήσει να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους που έχει για άλλη μία αγωνιστική σεζόν και να θέσει ακόμα πιο υψηλά τον πήχη των δυνατοτήτων της και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr