Τιμήθηκαν οι διακεκριμένοι φοιτητές του ΑΠΘ

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης το ΑΠΘ τίμησε χθες, Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, στο πλαίσιο της Τελετής Εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, τους «άριστους των αρίστων», μέλη ΔΕΠ και φοιτητές της πανεπιστημιακής κοινότητας που έλαβαν σημαντικές διακρίσεις από εθνικούς και διεθνείς φορείς κατά το 2018.

Πιο αναλυτικά, μετά την εισήγηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα, θα ακολούθησε η απονομή τιμής «στους άριστους των αρίστων», για τις διακρίσεις τους τη χρονιά που πέρασε.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει καθιερώσει την εκδήλωση απονομής τιμής στα διακριθέντα μέλη του ως έναν ελάχιστο τρόπο απόδοσης ευχαριστίας για τις προσπάθειές τους και ταυτόχρονα ανάδειξης στην κοινωνία του εξαιρετικού έργου που παράγεται στο Πανεπιστήμιο παρά τις αντίξοες συνθήκες υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.

Kάθε χρόνο, ο αριθμός των διακρίσεων των μελών του ΑΠΘ πληθαίνει σημαντικά. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι διακρίσεις του 2018 αυξήθηκαν κατά 63% έναντι του 2017, γεγονός που αποτυπώνει την έντονη και πετυχημένη δραστηριότητα των ανθρώπων του ΑΠΘ, γεμίζoντας για μία ακόμη φορά με υπερηφάνεια και χαρά το Πανεπιστήμιο. 

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν 95 από τις εθνικές και διεθνείς διακρίσεις του ΑΠΘ, ενώ έμφαση δίνεται στις διακρίσεις των φοιτητών: θα βραβευτούν 39 διακρίσεις μελών ΔΕΠ, 48 φοιτητών και οι 8 διακρίσεις φοιτητών που είναι μέλη ερευνητικών ομάδων.

Ο Κατάλογος τιμωμένων

Δείτε Φωτογραφίες

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr